Bilen er den første i ålesundsområdet som er utformet etter ny nasjonal standard for brannbiler, og innebærer et stort løft for brannberedskapen i Giske.

– Dette er den første brannbilen vår med ny profilering, som gjør den mer synlig i trafikken sammenlignet med eldre brannbiler. Ved utrykning går det fort, så det er viktig at våre medtrafikanter ser oss. Vi synes også bedre på skadestedet, sier varabrannsjef Kim-André Breivik i Ålesund brannvesen KF.

Brannbilen er bygget på et Scania-chassis med 500 hk motor og automatgir, og inneholder tank med plass til 3000 liter vann, brannpumpe, hydraulisk redningsverktøy og vinsj, skjæreslokker og annet brann- og redningsutstyr. I tillegg til plass for sjåfør og utrykningsleder, rommer mannskapskabinen inntil fire røykdykkere.

– For oss som hører til Valderøy brannstasjon er dette et sjumilssteg. Brannbilen vil hjelpe oss å komme raskere og tryggere ut når alarmen går, og vi får jobbe mer effektivt med å redde liv og verdier. Dette betyr mye både for egensikkerheten til brannkonstablene og brannberedskapen her ute på øyene, sier stasjonsansvarlig Bjørn Owe Hjelle.

Foto: Egenes Brannsteknikk AS
Foto: Egenes Brannsteknikk AS