På hjemmebane stilte Ålesund sportsdrill med utøvere i alle aldersklasser, og kunne til slutt juble for flere nye medaljer til medaljeskapet. Totalt ble det fire gull og to sølv, der to av gullmedaljene var i eliteklassene.

I senior elite var Amalie Skeide Sandvik best, mens 14 år gamle Maria Thomassen Kjerstad tok gull i junior elite, i det som var hennes første konkurranse i eliteklassen individuelt i Norge.

De øvrige medaljene ble tatt av Lene Marie Drønnesund (gull i junior level A), Marte Eikrem Myrvoll og Lene Marie Drønnesund (sølv i par junior level A), og Mia Humblen og Thea Rusten Flesjå (sølv i par junior level B). I tillegg tok Ålesund sportsdrill gull i Tropp level B.

– Gullmedaljene i eliteklassene er spesielt kjekke å ha med seg videre i sesongen siden konkurransen er gjeldende i VM-rankingen. I sommer er det VM i Sverige og målet er å få noen uttaksplasser dit i både junior og senior. I tillegg arrangeres det Europa Cup i Kroatia, hvor vi også håper på å få flere uttaksplasser i junior og senior-klassen. Alt i alt viser resultatene og prestasjonene til jentene at vi virkelig er i rute, samtidig som at vi vet hvor vi må jobbe litt ekstra for å nå målene vi har satt oss, sier hovedtrener i Ålesund sportsdrill, Kristina Nøstdahl Haugsbø i en kommentar til Nytt i Uka / AESby.

Alle utøverne til Ålesund sportsdrill som konkurrerte i finalen i sine respektive klasser. Foto: Andrea Kjerstad / Ålesund sportsdrill