– Denne kampen her er en endelig og tydelig bekreftelse på at vi er et topplag. Og når vi snakker om at vi ønsker å være i opprykkskampen er dette beviset på det, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Åpningen på toppkampen mot Øvrevoll Hosle var av det jevne slaget. Begge lagene hadde ballen mye, men i sjansestatistikken var det AaFK Fortuna som hadde overtaket. Dermed var det litt mot spillets gang da Mari Løyland sendte gjestene i ledelsen etter 19 minutter.

Men AaFK Fortuna lot seg ikke stresse av den grunn. Hjemmelaget fortsatte å trykke på, og like før pause sørget Maria Herdel Pedersen for balanse i regnskapet med et vakkert og velplassert skudd i lengste hjørne - hennes første ligamål for klubben.

Dermed sto det 1–1 halvveis.

Målfest etter hvilen

Andre omgang var ikke mange minuttene gamle før det sang i nettmaskene nok en gang. Guro Hammer Røn ble spilt lekkert gjennom på høyre, og kom alene med keeper. På uselvisk vis valgte hun å spille ballen på tvers av feltet til Nora Harnes Håheim, som enkelt kunne sende AaFK Fortuna i ledelsen på åpent mål.

Kampen var snudd, men jubelen ble ganske kortvarig for hjemmelaget. Få minutter senere banket Ida Hasselgård ballen bak Benedicte Lund Berge via stolpen og lagene var like langt igjen.

Og drøye kvarteret senere var Øvrevoll Hosle tilbake i ledelsen. Ingrid Kleppo Vangen fikk ballen til venstre utenfor sekstenmeteren, og sendte ballen i en pen bue over Lund Berge og i lengste hjørne.

Nora Harnes Håheim scoret to mål og var svært delaktig i seieren over Øvrevoll Hosle. Foto: Kristian Moe

Men målfesten var ikke over med det første. Drøye 20 minutter før full tid sto det 3–3 på resultattavla takket være Nora Harnes Håheim sin andre scoring for kvelden.

Etter utligningen jaktet AaFK Fortuna tre viktige poeng, og til slutt skulle presset mot gjestenes mål betale seg. Med ti minutter igjen på klokka kom Maria Herdel Pedersen alene gjennom. Den danske kantspilleren gjorde ingen feil i duellen mot Øvrevoll Hosle-keeper Una Langkås, og sendte Color Line Stadion til himmels ved å plassere ballen forbi bortelagets sisteskanse, og i hjørnet.

Herdel Pedersens andre scoring ble kampens siste, og sikret dermed seieren for AaFK Fortuna.

– Det føles helt fantastisk og er noe jeg har ventet på i nesten et helt år nå. At det også ble seier til slutt gjorde at det ikke kunne bli bedre. Jeg er veldig glad og stolt av laget, sier Maria Herdel Pedersen.

– Først og fremst tenkte jeg bare at den skulle inn. Jeg ser utfallet til keeper og ser at det er plass i det lengste hjørnet, så min første tanke var bare at ballen skulle inn der, forteller matchvinneren om seiersmålet.

– Hvordan opplevde du kampen ellers?

– En hektisk kamp. Litt for hektisk og litt for spennende synes jeg. Vi har de største sjansene og er best. Men vinner til slutt så det er deilig, smiler den danske lynvingen.

AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo jublet hemningsløst etter tre poeng. Foto: Kristian Moe

Suksess med taktisk grep

Også trener Frode Fagermo var svært fornøyd med å ta tre poeng og med det offensive spillet, men er samtidig bekymret over at laget hans har sluppet inn seks mål på de tre første kampene.

– Vi kan ikke slippe inn to mål i snitt, og vi har i tillegg sluppet inn seks mål på to hjemmekamper. Det betyr at vi må score mer enn tre for å vinne, og det kan vi ikke ha noe av, mener han.

– Vi skaper masse sjanser i dag også. Vi har et offensivt arsenal som er kruttsterkt, legger AaFK Fortuna-treneren til, før han avslører et taktisk grep som kan være forklaringen til at laget hans skapte så mange sjanser og at Maria Herdel Pedersen scoret sine første mål for klubben.

– Vi gjør et taktisk godt grep ved å bytte sidene til Maria og Guro (Hammer Røn). Det lykkes vi 100 prosent med. Vi får Maria inn i banen og får to scoringer på det. Der traff vi veldig godt, avslutter en fornøyd Fagermo.