– Det å gå fra to gamle skoler til en flunkende ny skole hvor alt er nytt, delikat og fint, gjør meg både stolt og glad, smiler rektor Janne Lise Lundbø.

– Vi ser at det påvirker ungene på en positiv måte. De blir glade og stolte, og synes det er kjekt, legger hun til.

Stor og moderne

Rørstadmarka skole er en sammenslåing av de to gamle skolene Fiskarstranda og Måseide skole. Per i dag har den 224 elever og personal, men er bygd til å huse totalt 300 elever. Med et inneareal på 4200 m², en idrettshall på 2400 m2 og en samla skoletomt på 40 mål, er den nye skolen både stor og moderne. Rektor Lundbø opplyser at fleksibilitet har stått i fokus under hele prosessen.

– Alle klasserom har tilhørende grupperom med vegger som kan åpnes og lukkes. Vi har både store og små rom slik at v kan ivareta behovene til alle elevene. I tillegg har vi et eget læringsareal hvor elevene kan ta med seg arbeidet ut av klasserommet for å kunne jobbe på andre måter, forteller hun.

Fleksible løsninger i skolebygget er supplert med et svært uteareal med helt nytt lekeutstyr og flust av muligheter for ulike aktiviteter. Dette innebærer en flott fotballbane og mange andre kjekke lekeapparater. I tillegg er det lagt opp til en elv som går gjennom skoleplana, som fylles med overflatevann når det regner, og tørker opp når det er oppholdsvær.

– Jeg har ikke flere superlativer igjen til å beskrive utearealet. Det er utrolig stort, moderne og flott med lek for alle. Det er ingen som går uten noe å gjøre når skolen er åpen, sier en strålende fornøyd rektor.

Rektor ved Rørstadmarka skole, Janne Lise Lundbø, er strålende fornøyd med den nye skolen. Foto: Kristian Moe

– Hvor viktig er det at dere har fått en ny skole her på Sula?

– Jeg mener at det er av stor viktighet. At vi har fått samla disse to bygdene i en skole gjør at vi får et større fagmiljø, som igjen er et gode for barna. Det bidrar rett og slett til et bedre skolemiljø for alle, uttaler Janne Lise Lundbø.

Førstkommende torsdag inviterer for øvrig elever og ansatte ved Rørstadmarka skole til åpningsfest med omvisning i det nye skolebygget og konsert med elevene ved skolen.