Furnesetvilla Foto: Ingrid Marie Larsen

Men da hun, sammen med samboer Trond Espen Berg fra Vestnes, først kom over drømmetomta på Furneset i Vestnes, var dette resultatet av et mer eller mindre tilfeldig søk på Finn.no.

Kjøpte tomt på impuls

– Vi var egentlig ikke på utkikk etter tomt akkurat da, og gikk for så vidt heller ikke rundt med konkrete husplaner, forteller Ingrid Marie. Men da denne tomta dukket opp, skjedde ting ganske så raskt.

– Jeg hadde jo drømt om dette i mange år, så vi heiv oss bare rundt og fikk tilslaget, forteller hun.

Da de overtok tomta i 2021, var den helt dekket av skog, så det var en relativt heftig jobb å få den byggeklar. Foto: Ingrid Marie Larsen

Skogsområde

Da de overtok tomta i 2021, var den helt dekket av skog, så det var en relativt heftig jobb å få den byggeklar.

– Det var ganske mye skogsarbeid som måtte gjøres, men vi tenkte at vi hadde jo egentlig god tid, for vi hadde det ikke særlig travelt med å bygge, sier hun.

Men så er det jo litt slik da, at når man har gått lenge og ønsket seg noe og drømmen plutselig blir mye nærmere, da er kanskje ikke verken tålmodighet eller impulskontroll et naturlig instinkt.

– Det kan du for så vidt si. Vi begynte i alle fall å kikke i huskataloger, og da vi kom i kontakt med Bjarte hos NB boliger og alt ble enda mer konkret, var det vel egentlig for oss bare et spørsmål om når vi kunne flytte inn, forteller hun.

Bygg reis deg på en vakker sjøtomt. Foto: Ingrid Marie Larsen

Flytter inn i februar

Byggingen startet i April i fjor, og allerede om kun få uker kan de flytte inn i husdrømmen. Etter at grunnarbeidene på tomta var unnagjort, har de overlatt alt av bygging til NB boliger.

– Selv om vi overtar et «nøkkelferdig» prosjekt, har det meste handlet om hus det siste året, avslører hun. Men er samtidig veldig klar på at til tross for at det har vært travelt, har det vært mest gøy å bygge hus.

– Selv om det er litt urolige tider og leveringsproblemer på enkelte byggevarer, har det meste egentlig gått helt på skinner. Men så har vi jo også vært ekstremt heldige med været i vinter, fastslår Ingrid Marie Larsen.

Og nå gleder de seg til å flytte inn og til at Ingrid Marie endelig kan nyte det hun har drømt om siden hun var ei lita jente.

Slik så det ut i 2. etasje for noen måneder siden Foto: Ingrid Marie Larsen
Utsikt over fjorden fra 2. etasje. Foto: Ingrid Marie Larsen