– Jeg er gründer selv og har vært det i noen år. Jeg vet at det ikke er så enkelt å drive for seg selv, fordi det kan være tøft å være gründer. Å ha et nettverk med andre i samme situasjon kan være gull verdt, og jeg har derfor valgt å invitere folk som har kommet i gang med firmaet sitt til å bli en del av et nettverk av andre gründere som samles en gang i måneden og støtter hverandre på veien, forteller Trine Elise Rødal.

Tips, råd og støtte

Nettverket har fått navnet «Gründerpraten» og retter seg mot gründere som er i oppstartsfasen med sin bedrift – helst innen de første fem årene. Det er lagt opp til en samling i måneden, der gründerne får muligheten til å fortelle om sin bedrift, diskutere og dra nytte av hverandres erfaringer.

– Utveksling av erfaringer er alltid nyttig. Vi vil hjelpe til med å gjøre bedriftene mer synlige og dra hverandre fremover ved å gi gode tips, råd og støtte, sier Rødal.

– I tillegg vil vi drive gründerbedriftene videre under samlingene. Vi skal være oppriktig interesserte, åpne med hverandre og prate om hva vi tenker om ulike problemstillinger. En annen tanke vi har er at vi skal gi deltakerne oppgaver fra gang til gang for å få bedriften videre, legger hun til.

Trine Elise Rødal (i midten) sammen med Beate Daniloff (t.v.) og Natalia Øvstegård (t.h.). Foto: Kristian Moe

Stor pågang

Trine Elise opplyser at hun valgte å starte opp med dette nettverket fordi hun fikk spørsmål om hun kunne sette i gang noe for oppstartende gründere. Siden lanseringen av «Gründerpraten» har hun fått merke på interessen rundt et slikt opplegg med flere folk som har henvendt seg til henne. Det har også ført til påmeldinger til første samling 11. mai.

Blant de påmeldte er Beate Daniloff og Natalia Øvstegård. Daniloff begynte å satse for fullt i 2021 med firmaet sitt, Daniloff i Sykkylven, som driver med personlig utvikling og tilbyr coaching-tjenester, mens Øvstegård har firmaet Innovatica AS, som er et konsulentfirma som hjelper selskaper med å beskytte ideene sine. Begge gründerne ble interessert i Trine Elise sitt nye gründernettverk, og håper at å delta skal hjelpe dem og deres bedrift på ulike måter.

– Jeg syntes det var et kjempebra initiativ og er veldig spent. Ved å bli med på dette håper jeg å få muligheten til å finne folk jeg kan samarbeide med, samtidig som det er viktig å ha et fellesskap for gründere, sier Beate Daniloff.

– Fellesskapet og støtten man kan få fra andre gründere er viktig. I tillegg er det en mulighet til å sparre og snakke med andre i samme situasjon, og diskutere og reflektere over hva man holder på med, supplerer Natalia Øvstegård.

Beate Daniloff og Natalia Øvstegård har begge meldt seg på Gründerpraten. Foto: Kristian Moe

Motivasjon

Nå ser Trine Elise Rødal frem til den aller første gründersamlingen i pilotprosjektet sitt. Hun understreker at alle gründere, uansett hvilken bransje de jobber innenfor, er velkomne. Det viktigste er ikke faget til hver enkelt, men heller hvordan de er å være på en gründerreise, mener hun.

– Jeg tror dette skal bli kjempespennende og veldig bra. Motivasjon er nok hovedsaken fordi en gründer trenger bøttevis av motivasjon. Vi skal ha det gøy og knytte på hverandre ny kompetanse. Jeg tror deltakerne kommer til å smile hele veien hjem etter samling og er fulle av nye innspill, ideer og motivasjon. Verdien med dette er at man jobber på kryss og tvers og får ulike synspunkter og perspektiver fra andre, poengterer Trine Elise Rødal.