Ervik er utdannet fysioterapeut og har jobbet som det i mange år. Han har også studert helsevitenskap og vært folkehelsekoordinator i Ålesund. Nå jobber han som rådgiver i Helse Møre og Romsdal på dagtid, men for et par måneder siden bestemte han seg for at han ville begynne som personlig trener på Frisksenteret på kveldstid og i helgene.

– Jeg liker trening og liker folk. Jeg savnet det å følge opp folk og ha personlig kontakt. Det er på en måte bakgrunnen for at jeg startet som PT, sier Espen Ervik.

Fokus på mestring og riktig trening

Som barn var Espen aktiv som fotballspiller, men sluttet da han var 16 år grunnet mangel på mestringsopplevelse. Etter endt fotballkarriere prøvde han seg en tur innom et treningsstudio. Der opplevde Espen mestring samtidig som han likte aktivitetene på treningsstudioet. Siden den gang har han vært jevnlig innom treningsstudio i 30 år, og håper at han som personlig trener kan hjelpe andre til å oppleve mestring i sitt tempo gjennom lystbetont trening, slik han selv gjorde som 16-åring.

– Jeg har som ønske å ufarliggjøre det å trene og heller fokusere på å trene riktig, samt gjøre det spennende og gøy. Samtidig tenker jeg at det er veldig viktig å ta hensyn til hvilke mål hver enkelt har, hva som er realistisk å få til og hva hver enkelt liker. Dersom man gjør det man liker og synes det er gøy, får man en større langtidseffekt av den endringen, mener Espen.

Personlig trener Espen Ervik er opptatt av mestring, ufarliggjøring og riktig trening. Foto: Privat

Aktiv mai

Foreløpig er tilbudet til Espen ganske nytt, og det er nok ikke mange som kjenner til det helt enda. Det har derimot ikke stoppet han fra å komme opp med ideer til ulike treningsarrangement i regi av Frisksenteret. Konseptet «Aktiv mai» er et prosjekt Espen står bak, og som gjennomføres hver tirsdag i mai.

– Det er et prosjekt der alle som vil kan komme innom Frisksenteret for å prøve ut treningsstudioet og treningsapparatene. I tillegg er jeg til stede slik at de har tilgang på en PT om de skulle lure på noe eller trenger tips. Det er veldig lavterskel for å komme innom og prøve, og jeg håper å så noen frø for å få flere i aktivitet, forteller Ervik.

Han har også startet opp med et gruppetilbud for de som ønsker å komme innom for å få gruppetrening. Samtidig utelukker han ikke at han kommer til å starte opp med flere treningsarrangement som ligner på «Aktiv mai».

– Jeg tenker at jeg kommer til å lage flere slike arrangement og håper det kan være av interesse. Kanskje kan det lages til noen uteaktiviteter i regi av Frisksenteret som for eksempel en løpegruppe eller andre treningsgrupper ute. Slike ting er absolutt mulig å få til, sier Ervik.

– Jeg tror det er mange som er interessert i trening og kjenner til Frisksenteret. Jeg har ingen spesiell målgruppe, så alle som ønsker å få treningsveiledning er hjertelig velkommen til å få hjelp fra meg, tilføyer Espen Ervik avslutningsvis.