Årets utgave av opplevelsesfestivalen Lekivalen blir den ellevte i rekken og går av stabelen førstkommende helg i Sparebanken Møre Arena. Festivalen legger til rette for at barn og unge skal få prøve ut fritidsaktiviteter og tilbud som Ålesund og omegn kan by på, og har som mål at barna skal oppdage nye aktiviteter de ikke kjenner fra før.

– Hele poenget er at barn og unge kan få komme hit og oppdage og prøve nye ting som de har hatt lyst til å prøve, men ikke hatt muligheten til eller ikke har kommet så langt enda. Her kan de bare prøve mye forskjellig og finne ut hva som passer for seg. Kanskje får de given til å begynne på en helt ny aktivitet også, sier prosjektleder, Ellen Nerland.

Det blir mye spennende å prøve ut for barn og unge under Lekivalen. Her fra fjorårets utgave. Foto: VISUELLA

Aktiviteter, lek og show

I likhet med tidligere år, blir det også i år fullt av lek, aktiviteter og moro i Sparebanken Møre Arena. Hele 30 ulike fritidstilbud har sagt ja til å komme og vise frem sin aktivitet for ivrige barn. Dette inkluderer blant anna E-sport i regi av Ålesund kommune, innebandy, turn, drill, cheerleading, bordtennis, klatring, badminton og mye mer.

– Det er utrolig mye forskjellig å velge mellom og det er noe for enhver smak. Det er mye bra som står på programmet, smiler markedsansvarlig, Jeanette Lorgen.

Utenom aktivitetene blir det også underholdning og show på scenen.

– For de minste blir det NRK Super-Show med Mathias og Tobias som kommer til å lage mye sprell. Her blir det både quiz og konkurranser, og så dukker selvfølgelig selveste Fantorangen opp. Det blir spennende å se hva han finner på, for det kan være alt mulig rart, men det blir uansett snabelgøy. For de eldste passer vitenshowet Naturfag Rocker med PK ypperlig. Her blir det smell, eksplosjoner, flammer og eksperimenter. I tillegg blir det dans fra Å Studio, opplyser Lorgen.

Og legger til at programmet blir det samme både lørdag og søndag.

– Vi er veldig stolte av programmet vårt i år. Det fine er at det er det samme begge dagene, så det spiller ingen rolle hvilken dag man kommer. Men det er selvfølgelig lov å komme innom begge dagene, sier hun.

Røde Kors demonstrerte førstehjelp under Lekivalen i fjor. Foto: VISUELLA