I fotballverdenen betyr sommeren at overgangsvinduet er i ferd med å åpne, og at klubbene har mulighet til å forsterke seg før høstsesongen. Det gjelder også for AaFK Fortuna, som etter en godkjent vårsesong, jakter forsterkninger som kan realisere drømmen om spill i Toppserien neste sesong.

– Vi har fullført en bra vårsesong og er fornøyde med det vi har levert, selv om vi også ser at vi er tett på å ha levert enda bedre resultater. I sum er vi fornøyd med gjengen vi har og jobben vi har gjort, men vi har store ambisjoner i år og ønsker å være en klubb som kjemper om å ta steget opp på neste nivå. Det gjør at vi ser på muligheter som kan gjøre oss enda sterkere i høst, sier sportslig leder i AaFK Fortuna, Ruben Aalberg.

Et par nye spillere

For å oppnå målet om Toppserie-spill i 2024, jobbes det konkret med to ting, ifølge Aalberg. Den ene er å forbedre spillerne som allerede befinner seg i klubben – noe som er svært viktig og brukes mye tid og energi på –, mens det andre er å se på forsterkninger utenfra. Per dags dato, med alle spillere friske, teller spillertroppen til AaFK Fortuna 16 utespillere. I bortekampen mot KIL/Hemne 6. mai, ble Ellijanne Skrede Anderson skadet og det er fortsatt uvisst når hun er tilbake i spill, selv om hun så smått har begynt å trene igjen. Siden hennes skade har AaFK Fortuna hatt 15 utespillere tilgjengelig. Hovedtrener Frode Fagermo er klar på at det antallet er for lite, og ønsker seg nye spillere inn.

– Vi må takle skader, gule kort og alt det der, så per dags dato er vi for få i troppen. Vi kunne derfor gjerne tenke oss et par spillere inn, som både sørger for å øke antall spillere i troppen og har kvalitet som kan gjøre oss bedre, understreker han.

I hvilke posisjoner jakter dere forsterkninger?

– Vi er ikke ekstremt spesifikke når det gjelder posisjon. Vi ser etter spillere som passer inn i gruppa totalt sett og gir oss enda mer styrke, svarer Fagermo.

– Vi jobber mer etter hvilke deler av spillet vi ønsker å forsterke, og ser på hvilke ferdigheter som passer inn i det og som kanskje gir oss enda mer fleksibilitet i hvordan vi kan stable elleveren, legger Aalberg til.

AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo ser gjerne at klubben henter inn et par nye spillere i sommer, som kan forsterke bredden og kvaliteten i spillertroppen. Foto: Kristian Moe

Jobber med konkrete spillere

Klubbens sportslige leder ønsker ikke å nevne navn, men avslører at det jobbes med konkrete tilfeller på overgangsfronten. Håpet er at det meste er avklart når laget returnerer etter ferien i slutten av juli.

– Vi føler at vi har god kontroll. Vi jobber med noen konkret, som vi har jobbet med over lengre tid. Ideelt sett er spillerstallen satt så fort som mulig etter sommerpausen, men vi vet også at det ofte er på slutten av vinduet at ting begynner å åpne seg. Men en del av det vi har på papiret nå, ser vi for oss er «good to go» når vi er tilbake etter ferien, smiler han lurt.

Utgående kontrakter

Parallelt med å få spillere inn, jobbes det også med å forlenge kontraktene til spillerne som allerede er i klubben. De fleste i den nåværende spillertroppen har kontrakter som går ut etter inneværende sesong. Nylig ble det klart at nøkkelspilleren Maria Herdel Pedersen blir værende hvert fall ut 2024, og Aalberg opplyser at flere følger etter.

– Den jobben er vi veldig godt i gang med, og har full kontroll. Vi som jobber med dette har veldig stor tro på den jobben vi gjør, og vi opplever at spillerne også kjøper seg inn i prosjektet vårt. Vi har begynt prosessen med alle og har fått positive signaler. Det kommer noen nyheter snart, beroliger han.

– Til slutt må vi understreke at det er spillerne som er her fra før som er den viktigste ressursen vår. Det er de som har tatt stegene vi har gjort og tatt det største løftet. Det er de spillerne vi kommer til å bygge høsten på. Vi skal ikke hente et nytt lag, men ønsker å tilføre noe som kan forsterke det vi har. Nå er vi godt i gang med å planlegge det vi tror kommer til å bli en kjempegod høstsesong, poengterer Ruben Aalberg.