Pangstart

Det ble en ordentlig pangstart på oppgjøret på Østre Greverud. AaFK Fortuna spilte seg raskt til en corner. Hjørnesparket fra Ingeborg Lye Skretting ble forlenget videre i feltet, der AaFK Fortuna ubegripelig nok bommet fra kort hold, men ballen falt til Karna Solskjær som hamret gjestene i ledelsen etter to minutter.

Men Kolbotn svarte ganske raskt. Etter ni minutter fant et innlegg veien til Johanne Fridlund på bakerste som hadde få problemer med å sette inn utligningen.

Enkle baklengsmål

Deretter roet kampen seg noenlunde ned, men det var Kolbotn som styrte det som skjedde. Begge lag fikk et par store sjanser til å ta ledelsen, men gode keeperprestasjoner fra keeperne hindret flere mål inntil videre.

AaFK Fortuna ble i denne perioden spilt relativt lave og slet med å etablere sitt sedvanlig farlige angrepsspill.

Da var det heller ikke ufortjent at Emma Braut Brunes pirket hjemmelaget i føringen knappe ti minutter før pause.

Og et par minutter før hvilen sto det 3–1 til serielederen. Tuva Henriksen utnyttet rot i AaFK Fortuna-forsvaret, og alene med Benedicte Lund Berge var hun sikker og økte til 3–1.

To mål bak før andre omgang hadde vært tungt å komme tilbake fra, men på overtid av første omgang satte Guro Hammer Røn inn en viktig scoring etter et vakkert gjennomspill fra Maria Herdel Pedersen.

Presset på

Etter pause jaktet AaFK Fortuna utligning, og fikk etablert et press mot hjemmelagets mål. På tross av noen gode tilløp til sjanser, uteble de helt store målsjansene for gjestene.

Utover i omgangen kunne Kolbotn punktert kampen ved Martine Fenger, men alene med keeper rotet stortalentet det til og Lund Berge fikk stoppet avslutningen.

Dermed levde kampen og håpet om poeng videre for AaFK Fortuna. Men det ville seg ikke helt for de heloransje, som ikke klarte å krige seg fram til den siste store sjansen de trengte.

I sluttminuttene sendte gjestene alle spillere i angrep i desperat jakt på poeng, men istedenfor utligning, avgjorde Kolbotn kampen i sin favør langt inne i overtiden takket være et kanonskudd fra innbytter Marie Preus.

Dermed går AaFK Fortuna på sitt andre tap for sesongen mot Kolbotn, og ligger nå seks poeng bak serieledelsen og direkte opprykksplass.