Den tidligere landbrukseiendommen ligger på Åse, mellom Ålesund sjukehus og Moa kjøpesenter, skriver OBOSi i ei pressemelding.

Tomten er på 11 mål og her planlegges det bygging av flere lavblokker på tre etasjer og rekkehus over tre plan.

Eiendommen kjøpes av OBOS Nordvest Utbygging AS, som er OBOS og Westregruppens samarbeidsselskap og prisener 27 millioner kroner ifølge pressemelding.

Klart for bygging

Eiendommen er ferdig regulert og det meste av veier og annen infrastruktur er allerede på plass.

– Vi satser på å sende inn en rammesøknad med de siste detaljene så fort som mulig, og går alt etter planen starter vi byggingen våren 2025. De første boligene legger vi trolig ut for salg allerede til høsten, sier prosjektleder Erik Dale Birkevold ved regionskontoret til OBOS i Ålesund.

Boligene får utsikt mot Borgundfjorden og Sunnmørsalpene. Foto: OBOS

Boliger for alle

Boligene blir i forskjellige størrelser og retter seg mot ulike grupper OBOS-medlemmer - som førstegangskjøpere, barnefamilier og godt voksne som ønsker å flytte fra enebolig.

Flere av leilighetene vil også bli tilbudt med boligkjøpsmodellene Bostart og Deleie som senker terskelen til boligmarkedet. De fleste boligene får parkeringsplass under bakken, og det planlegges uteområder med lekeplasser mellom husene.

– Boligene får en fantastisk beliggenhet med utsikt mot Borgundfjorden og Sunnmørsalpene. Dette sammen med nærheten til sykehuset og Moa, gjør at vi har stor tro på at prosjektet vil være attraktivt for mange, sier Birkevold.