I slutten av april ble den første av to helger med Tafjord Cup arrangert av Blindheim IL. Den gang var det 262 påmeldte lag fra 26 klubber, som var ny påmeldingsrekord. Kommende helg arrangeres turneringa for andre gang i år, og nok en gang kan Blindheim IL melde om rekordpåmelding.

– Det er 283 lag fra 28 klubber, som betyr at rekorden har steget med 20 lag. Det er veldig kjekt, sier daglig leder i Blindheim IL, Petter Oseberg.

Ganske likt

Turneringa er for barn i aldersklassen 6-12 år og arrangeres på stort sett samme måte hver gang, med effektiv kampavvikling og mye spilletid. Hvert lag får en spilledag og gjør seg ferdig med sine kamper enten lørdag eller søndag. I tillegg skal det være tid og rom for at barna skal få kose seg med de forskjellige aktivitetene og kioskutvalget som er på idrettsparken. Oseberg forteller at det ikke blir noen store forskjeller i turneringsavviklinga, men at de må gjøre en liten justering grunnet antall påmeldte lag.

– Den eneste forskjellen fra i vår er at vi må lage til noen baner på gressbanen siden det er flere påmeldte lag. Det blir litt utvida, men ellers likt, sier han.

Mange i sving

I løpet av helga som kommer skal det spilles 564 kamper på idrettsanlegget til Blindheim IL. Det gjør Tafjord Cup til det største arrangementet klubben har i løpet av året, og mange frivillige må i sving for at turneringa skal gjennomføres.

– Hele fotballgruppa bidrar på forskjellige dugnadsstasjoner. Det er artig å legge til rette for et så stort arrangement og samarbeide med alle de flotte folkene som er i klubben. Den store premien er å se hvor mye det betyr for barna, og alle som er på dugnad er innstilt på å skape et fantastisk arrangement for barna, forteller Oseberg.

Daglig leder i Blindheim IL, Petter Oseberg, gleder seg til å ønske 283 lag velkommen til helgens Tafjord Cup. Foto: Privat

Høydepunkt

Tafjord Cup har siden 2011 etablert seg til å bli en av de største lokalcupene i regionen. Oseberg tror kontinuitet gjennom alle disse årene er nøkkelen til at så mange lag kommer tilbake for å delta hvert år.

– Vi har også ei bra ramme rundt arrangementet og det er også viktig, mener han.

Nå gleder Oseberg seg til å ønske alle lagene velkommen til helgen.

– Vi gleder oss til turnering og ser frem til å få alle lagene på besøk. Dette er ett av fotballsesongens store høydepunkter og jeg er sikker på at det blir veldig bra, smiler han.