– Vi spiller egentlig en perfekt bortekamp, der vi har en kampplan som blir gjennomført i 90 min. Men så er det to minutter på overtid der det glipper, som gjør at vi står igjen med null poeng og ingenting. Det er utilgivelig fra oss, samtidig som det svir skikkelig og er fryktelig tungt, sier en svært skuffet Frode Fagermo.

Tapet gjør at AaFK Fortuna er sju poeng bak nettopp TIL 2020 på 1.-plass som gir direkte opprykk. Fagermo erkjenner at det blir vanskelig å ta igjen de poengene, men avskriver ikke opprykkssjansene av den grunn.

– Det burde jo selvfølgelig vært ett poeng opp istedenfor sju. Det blir fryktelig vanskelig å ta igjen, for TIL 2020 avgir ikke mange poeng. Samtidig er vi fire poeng bak Kolbotn på 2.-plass som spilte uavgjort mot Fyllingsdalen, så vi er på skuddhold. Men vi har ikke råd til flere feilskjær, understreker AaFK Fortuna-treneren.

Tidlig overtak

Toppkampen startet meget bra for AaFK Fortuna, som viste hvilke intensjoner de hadde og presset et ballbesittende hjemmelag høyt. Det resulterte i flere lovende ballbrudd tidlig, og et par veldig store sjanser for gjestene.

Blant annet kom Guro Hammer Røn alene gjennom med keeper i åpningsminuttene, men istedenfor å avslutte selv, spilte hun ballen uselvisk på tvers mot Maria Herdel Pedersen som kom litt for skrått og fikk dermed ikke avsluttet.

AaFK Fortuna fortsatte å presse og fikk en ny god sjanse, men skuddet gikk til side for mål. Men etter 11 minutter skulle overtaket gi uttelling, og nok en gang kom det som en følge av aggressivitet og høyt press. TIL 2020 gjorde feil i frispillingen, som ga Karna Solskjær muligheten på ganske blank kasse. Hun gjorde ingen feil og sendte AaFK Fortuna i en fortjent 1–0-ledelse.

Annullert scoring

Etter scoringen tok TIL 2020 ganske tydelig over banespillet mot et kompakt og trygt AaFK Fortuna-lag. Hjemmelaget bygde opp et visst press, men uten å skape altfor mye.

24 minutter var spilt da de fleste trodde at Mali Trøan hadde utlignet, men scoringen ble annullert for offside. Deretter begynte kampen å bølge litt frem og tilbake med halvfarlige sjanser begge veier. TIL 2020 fikk den største etter litt forsvarsrot, men Madelen Eid fikk klarert unna avslutningen på streken og lagene gikk til pause på stillingen 1–0 til AaFK Fortuna.

Karna Solskjær så lenge ut til å bli kampens eneste målscorer, men på overtid raknet det fullstendig. Foto: Kristian Moe

To overtidsmål

I andre omgang jaktet hjemmelaget et utligningsmål, og hadde det meste av banespillet. På tross av dette, klarte de ikke å skape de helt farlige målsjansene mot AaFK Fortuna som forsvarte seg meget godt.

TIL 2020 stanget og stanget gjennom hele omgangen, men gjestene jobbet iherdig defensivt og hindret serielederen i å skape veldig store problemer for keeper Benedicte Lund Berge.

Det meste som kom av avslutninger fra vertene var for svake til å overliste AaFK Fortuna-keeperen.

Dermed så det ut til å gå mot tre poeng for AaFK Fortuna, men så snudde det helt. Først utlignet Sandra Simonsen tre minutter på overtid, før Selma Pettersen fullførte en utrolig snuoperasjon for serielederen like etterpå, og sørget for tre poeng til TIL 2020.

AaFK Fortuna kastet dermed bort de tre poengene de hadde i lomma og ender opp med null, og er virkelig på etterskudd i kampen om opprykk.