BagID 2 er en digital bagasjelapp som gjør det mulig å reise med innsjekket bagasje uten tradisjonelle bagasjelapper på papir. I tillegg tilbyr den sporing av bagasjen. Frem til nå har den vært tilgjengelig for iOS-enheter med sporing gjennom Apple Find My. Som et resultat av partneravtalen mellom BagID og Samsung vil en BagID 2 for Samsung, med sporing gjennom SmartThings Find, snart bli tilgjengelig på markedet.

- Vi i BagID er stolte av å kunne annonsere at vi er partner i SmartThings-plattformen til Samsung og en del av en av verdens største IoT-økosystemer. At en så stor aktør som Samsung ser potensialet i BagID og ønsker et samarbeid er veldig stort, og vi er glade for at vi snart kan tilby BagID 2 til alle med Samsung-mobil også, sier Ina Eldøy, CEO i BagID.

BagID 2 for Samsung med sporing gjennom SmartThings Find er nå inne til sertifisering og er planlagt lansert i løpet av sommeren.

– Vi er veldig begeistret over å bli partner med BagID og kunne bringe deres innovative bagasjetag til vår SmartThings Find-tjeneste. Med over 300 million søkenoder, er SmartThings Find verdens ledende Find-tjeneste som hjelper brukere med å lokalisere deres enheter og eiendeler. Ved å integrere BagID 2 i SmartThings Find, tilbyr vi våre kunder den ultimate reiseopplevelsen med bagasje: bekvemmelighet, sikkerhet og null stress, sier Emre Evinc, Head of IoT Business Europe i Samsung Electronics.

Foto: BagID

Selskapet om BagID:

Over 24 million bagasje innen luftfart er på avveie eller går tapt hvert år, ofte fordi bagasjelappen har dårlig lesbarhet grunnet feilmontering eller slitasje. Når BagID ble startet i Ålesund i 2016, var det for å løse dette problemet og gjør reisen litt mindre stressende når du skal ut og fly med bagasje. Vår visjon er å erstatte dagens innsjekkingsautomater og flytte innsjekk av bagasje fra flyplassen til den reisendes smarttelefon. BagID 2 er en digital bagasjetag som lar deg droppe innsjekkingsautomaten og silikonbaserte bagasjelapper av papir. Man sjekker inn på mobilen og går rett til bag drop. Med høy lesbarhet reduserer man risikoen for tapt bagasje. I tillegg har man sporing på bagasjen under hele reisen, og smarte oppdateringer gir passasjeren full kontroll underveis.