Årets utgave av Brosundet Brenner blir fredag 19. januar. Da inviterer Ålesund Sentrumsforening til å være med å markere at det i år er 120 år siden den store bybrannen som la så godt som hele byen i ruiner i januar 1904.

I fjor dukka det ifølge arrangørene opp så mange som 6 000 mennesker som fulgte Brosundet Brenner-arrangementet. De regner med at det blir trangt om plassen også i år og oppfordrer folk til å være tidlig ute og ta på seg varme klær.

Lise Mari Sæther er daglig leder for Ålesund sentrumsforening. Foto: Pressefoto: Iselin Francesca Flem

Historia om bybrannen vil bli formidla gjennom både lyd, lys, film og pyroteknikk. Suppebilen kommer for å selge brennsnut, på Quality Hotel Ålesund kan barna få gratis kakao, og på flere av byens spisesteder blir det mulig å bestille mat fra en egen bybrann-meny

– Vi håper folk er tidlig ute for å booke bord denne kvelden, for av erfaring vet vi at byens restauranter fylles opp både før og etter arrangementet, sier daglig leder for Ålesund Sentrumsforening, Lisa Mari Sæther.

Dagen etter er det klart for årets første Bylørdag, og også denne dagen vil bybrannen bli markert på ulikt vis. Blant anna blir det en helt ny bybrannvandring som vil være tilrettelagt for unge og barnefamilier, det blir et eget opplegg på Aalesunds museum, og man vil få mulighet til å ta en tur med Jugendstilsenterets tidsmaskin.

Ifølge arrangørene var det nærmere 6000 mennesker som samla seg for å se Brosundet Brenner i fjor. Foto: Pressefoto: Linn Ce Rønneberg