– Det har vært litt av en jobb å få frem murveggen. For å komme til den måtte vi gjennom to lag med gips, et lag med huntonitt og et lag med bordkledning, forklarer Kjetil Jeppesen, daglig leder i Ta det Piano.

Jeppesen, som har drevet pianobaren i 25 år, forteller at han alltid har visst om at det har vært mur bak veggplatene, men at de ikke har tatt seg tid til å grave frem den 120 år gamle murveggen før nå.

Murveggen er rett ved inngangspartiet. Foto: Amanda Ramstad

– Vi har gjort alt selv. Det tok oss rundt seks timer å rive ned den gamle veggen, så finskjærte vi rundt kantene slik at det skulle se litt ordentlig ut. Muren var veldig grå og trist med en gang vi fikk den frem, en selvfølge ettersom den ikke har sett dagens lys på mange, mange år, men vi skrubbet den med stålbørste og har fått på to lag med grunning, så nå ser den veldig bra ut, sier Jeppesen.

Murveggen er nærmest vinduet i inngangspartiet, men Jeppesen forteller videre at det er murvegg skjult bak flere av veggene i lokalet og at han er interessert i å få frem mer.

Slik så veggen ut for under en uke siden. Foto: Ta det Piano
Kjetil Jeppesen vil få frem murvegg flere steder i lokalet, men må først finne ut hvor langt inn muren går. Foto: Amanda Ramstad

Glad i forandring

– Det er sikkert 150 lag med maling på veggene her etter 25 år med å male flere ganger i året. Nå er det hvertfall en vegg mindre å male, sier Jeppesen.

Han forteller at grunnen til den flittige malingen er at han er veldig glad i forandring og å henge med på trender.

Daglig leder i Ta det Piano, Kjetil Jeppesen. Foto: Amanda Ramstad

– Vi har mye kunst i lokalene. Nå eier vi maleriene, men før så brukte vi også å ha midlertidige utstillinger, og da ville man gjerne at malingen på veggen skulle passe til kunsten, forklarer Jeppesen.

Han sier videre at han er veldig fornøyd med hvordan murveggen fremhever kunsten og at dette har vært et vellykket prosjekt.

– Lokalet har nå blitt 0,02 kvadratmeter større, men heldigvis har ikke huseier spurt om øke i husleieprisen, ler Kjetil Jeppesen.