Victoria Standal, akkompagnert av Hallvard Fremstad på piano. Foto: Gitte Olsen

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen, kjent for de fleste gjennom norske medier som ekspert på Ukraina-krigen, var showets første gjest.

Kan bli en lang krig

Han sa blant annet at vi nok må forberede oss på at denne krigen kan vare lenge - i flere år. Han mener også at vi aldri kan være 100 prosent sikker på at russerne ikke vil ta i bruk atomvåpen, men at sannsynligheten for dette er svært liten.

– Å slippe en atombombe på et jorde i Ukraina vil ha begrenset militær effekt og jeg tror russerne vet at de negative konsekvensene for dem selv vil være så store at de vil avstå fra å gjøre det. Disse våpnene er best egnet til å true med, og selv det har de ikke lykkes med, sa han blant annet.

Gjengen bak Torsdagskvelden: Kristine Mjelde Solevåg, Frank Ove Reite og Jan Petter Hagen, alle fra Converto, Kjetil Aarseth fra Tikkio, Bjørn Richard Johansen fra First House og Kåre Stig Nøstdal fra Nytt i Uka/AESby. Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Vakkert i midten

Før Viktoria Standal og Hallvard Fremstad fikk slippe til med et vakkert musikalsk avbrekk, fortalte initiativtaker Frank Ove Reite om ideen bak, og hvordan arrangementet hadde blitt en realitet - på relativt kort tid.

– For oss er det viktig å bidra til lokalsamfunnet og vi håper dette skal bli et populært tiltak i tiden fremover, sa han.

Det var et svært lydhørt publikum da overlege Kari-Elise Frøystad Veddegjerde snakket om hvordan hjernen vår fungerer. Foto: Gitte Olsen

Overlege engasjerte

En engasjert overlege ved Psykiatrisk avdeling ved Ålesund sjukehus, Kari-Elise Frøystad Veddegjærde, fortalte et lydhørt publikum hvordan stress og traumer påvirket hjernen vår. Men hun kom også med gode råd om hvordan man kunne gjøre hodet bedre i stand til å håndtere dette.

Kveldens programleder var redaktør i Nytt i Uka/AESby, Kåre Stig Nøstdal.