Forkjærligheten for bil startet i barndommen foran TV-skjermen for Trym. Da gikk det i Need for Speed og andre bilspill på ulike spillkonsoller. Gjennom spillverdenen vokste interessen for bil, og en guttedrøm om å kjøre en rask Ferrari eller en kul Lamborghini oppsto.

– Jeg synes biler er kult. Det går fort, og fart og spenning har alltid fascinert meg. I tillegg er jeg glad i kule utseender på biler, så det var også et trekkplaster. Alt dette fikk jeg gjennom bilspillene som liten, og det var det som fattet bilinteressen for min del, sier Trym Aasen.

Fart og spenning har alltid fascinert Trym, helt siden sine yngre dager med Need for Speed og andre bilspill. Foto: Kristian Moe

En BMW 1-serie Coupé

Etter hvert som han ble eldre, ble Trym mer og mer interessert i bil. I 14–15-årsalderen fikk han noen venner som hadde kule biler, og å se disse på ekte vekket interessen ytterligere for Trym, som begynte så smått å ta bilder av bilene til kompisene.

– Det var litt gøy. I starten var det telefonbilder som ikke så bra ut i det hele tatt. Det var rett og slett noen fryktelige bilder som ikke skal komme ut i offentligheten, ler Trym.

Men selv om bildene var av laber kvalitet i starten, stoppet det ikke Trym fra å fortsette og ta bilder av biler. Egentlig hadde interessen for fotografering aldri vært til stede, men etter at han fant ut at det var gøy å ta bilder, satte Trym seg ned foran PC-skjermen for å se opplæringsvideoer i fotografering på Youtube. Så fikk han lånt seg et kamera og bilfotograferingen ble tatt et steg videre.

– Jeg husker den første photoshooten vi hadde. Vi kjørte ut på Vigra for å ta bilder med det lånte kameraet. Det var første gangen vi tok bilder på en skikkelig måte, og vi fotograferte en BMW 1-serie Coupé som en kompis av meg hadde, forteller Trym.

Porsche GT2 RS MR er blant bilene Trym har fotografert. Foto: Trym Photo

Trym Photo

Photoshooten med BMW-en skulle vise seg å bli starten på noe helt spesielt for Trym. Han beholdt lånekameraet til et par andre photoshoots, før han bestemte seg for å kjøpe et eget kamera. Og samme dag som han gjorde det, fikk han også sitt første betalte fotooppdrag. Siden den dagen har bilfotograferingen tatt Trym til ulike bilarrangementer og photoshoots, både innenlands og utenlands. Det har også gjort at han har startet sitt eget brand, Trym Photo, og blitt en etterspurt bilfotograf – alt i en alder av 19 år.

– Fotograferingsreisen har vært veldig spennende. I begynnelsen var det primært BMW-er og litt Audier. Mitt første event som tok meg ut av Ålesund var Fuel Race i 2021, som i senere tid har skiftet navn til Eurorally-Norway. Siden har det egentlig bare ballet seg på, og jeg er fortsatt fotograf for dem. Jeg har vært med dem utenlands til Polen, Tsjekkia, Estland, Latvia og Sverige, og utenom det, har det blitt mye annet, som blant annet Motorfest og mye privatbiler. Og så har jeg tatt en del bilder for noen firmaer, forteller 19-åringen, som også jobber på en fiskebåt på sjøen halve året.

– Når jeg er hjemme blir det en del fotografering. Det kommer litt an på for markedet er litt opp og ned, men kundene er der fremdeles. Men jeg driver også med sosiale medier for Autolakk og tar mye bilder for dem, så det er veldig kjekt, sier Trym Aasen.

Bilfotograferingen har gjort at Trym har fått reist på arrangementer og photoshoots i utlandet. Foto: Kristian Moe

Favorittbilene

I løpet av fotokarrieren har 19-åringen fotografert mange forskjellige biler. Derfor måtte vi også spørre om hva som er den kuleste bilen han har fotografert så langt.

– Det må nok nesten bli en Lamborghini Aventador Superveloce, svarer Trym etter litt betenkningstid.

– Det ble bare laget 500 stykker av den, og jeg fikk fotografere den mens vi var på Trollstigen. Det var utrolig kult å få oppleve en slik bil i de omstendighetene og den naturen, legger han til.

Og hva er din personlige drømmebil?

– Det er vanskelig å svare på. Jeg er litt bortskjemt når det gjelder biler, men Ferrari med V12 har en spesiell plass i hjertet mitt. Jeg er også veldig glad i Lamborghini Huracan, og en Porsche 911 GT2 RS er også ekstremt kul. Men det er så mye å velge i, så hva som er favorittbilen min varierer nesten fra dag til dag, sier bilentusiasten og bilfotografen Trym Aasen.

Et bilde av superbiler som Trym har tatt i løpet av sin fotokarriere. Foto: Trym Photo