– Det blir kjempespennende, og jeg gleder meg veldig til å få BYD-biler hit til Ålesund og til en fantastisk og sentral lokasjon som Breivika, sier salgsleder, Rune Røed Olsen.

I 2020 starta BYD å eksportere til Norge, og har i dag hovedkontor på Østlandet, med forhandlere over hele landet som selger BYD-biler. Her på Sunnmøre er det Bil- og Gummiservice i Ørsta som har vært forhandleren for BYD-biler, men nå til høsten åpner selskapet salgsavdeling her i Ålesund, nærmere bestemt i Breivika.

– Vi velger å åpne avdeling her fordi det er et større marked og mer lokalt her i Ålesund. Nå slipper folk å reise helt til Ørsta for å kjøpe BYD-biler, og kan isteden få dem i Breivika, sier salgsleder i BYD Ålesund, Rune Røed Olsen.

Videre opplyser han at lokalet for avdelingen i Ålesund er under arbeid, og den forhåpentligvis er klar til å åpne i løpet av oktober.

En tegning av hvordan den nye avdelingen til BYD Ålesund er planlagt å se ut, med lokasjon i Breivika. Foto: Pressefoto

Dette er BYD

BYD er en kinesisk bilprodusent med hovedkvarter i Shenzhen i provinsen Guangdong. Selskapet ble opprettet i 2003 og er en del av BYD Company. BYD er et globalt og høyteknologisk selskap som hver dag jobber for å tilby innovative og miljøvennlige løsninger. Ifølge Wikipedia ble BYD Auto verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy i 2022 etter å ha passert Tesla i antall solgte elbiler. Hovedsakelig driver de innen bransjene elektronikk, bilindustri, ny energi og jernbane, og produserer også sine egne elbiler. I dag har de tre egne personbilmodeller og en varebil.