Røde Kors Ungdom i Ålesund starta med Treffpunkt for to år siden: En gang i måneden kan ungdom mellom 13 og 30 år komme og møte hverandre og delta på ulike aktiviteter. Her er er også studenter velkomne, men nå får de i tillegg sitt eget Treffpunkt, opplyser Esther Kalvø, som er seniorrådgiver i Møre og Romsdal Røde Kors og Røde Kors Ungdom:

– Hele ideen bak Treffpunkt er å arrangere spennende og varierte aktiviteter for ungdom og bidra til mindre ensomhet og depresjon. Mange sitter mye hjemme aleine, og vi vil gjerne gi dem en mulighet for å møtes og skape vennskap og forbindelser mens de deltar på kjekke aktiviteter. Det kan være hva som helst som de selv har lyst til, enten det er å gå på bowling eller kino, spille Monopol eller Scrabble eller noe anna.

Student-Treffpunkt

Hun forteller videre at Røde Kors tok kontakt med NTNU i oktober i fjor, med tanke på å inkludere studentene i Treffpunkt. I første omgang har de fått være med på et par ordinære Treffpunkt, men fra og med nå i februar skal studentene arrangere sitt eget Treffpunkt en gang i måneden, kalt International Treffpunkt Ålesund (NTNU students). Dette skal være åpent for alle studenter, på alle nivåer.

Ph.d.-kandidat Diana Giovanni Magnano (ph.d.-kandidat) og mastergradsstudentene Weihua Huang og Finja Borchers er alle internasjonale studenter som har engasjert seg for å få i gang et eget student-Treffpunkt. Det er det nemlig et stort behov for, mener de:

– Interessant og lærerikt

– Studentene trenger slike møteplasser. Jeg var med på de vanlige Treffpunktene i desember og januar, og det var ikke bare interessant, men også veldig lærerikt. Den ene gangen dro vi til Atlanterhavsparken, der vi fikk lære om havet og hvor viktig det er for menneskeheten. Den andre gangen var vi på byvandring og lærte historia om Ålesund, som begynte som en havn og ble stor innen skipsbygging – og om bybrannen! Vi fikk også lære hva vi skal gjøre dersom det blir brann, forteller Weihua engasjert.

Både norske og utenlandske studenter er like velkomne til Treffpunkt, men de tre studentene tror at at tilbudet er ekstra viktig for de utenlandske:

– Sosial utveksling er viktig både for dem som er her på langvarige master- og ph.d.-program og for dem som er her på mer kortvarig studentutveksling. Når utenlandsstudentene så drar tilbake til hjemlandet, vil de fortelle om det de har opplevd i Ålesund, og det vil bidra til at byen blir mer kjent og mer attraktiv for andre, poengterer Weihua.

Elsker Ålesund!

Finja forteller at hun selv var utvekslingsstudent i Ålesund for to år siden, og at hun nå har kommet tilbake som masterstudent fordi hun trivdes så godt her.

– Jeg elsker å være i Ålesund og oppleve naturen og folket her, og jeg har veldig lyst å bli kjent med og knytte forbindelser med de andre internasjonale studentene som er her i byen. Derfor blir det veldig fint om vi kan møtes til ulike eventer en gang i måneden, for eksempel til fotturer, grilling, kajakkturer, bowling eller noe anna, sier hun.

Den av de tre som har vært lengst i Ålesund, er PhD-kandidaten Diana, som har bodd og studert her i fire år. Hun er helt enig med de to masterstudentene:

– Ph.d.-studentene har en egen organisasjon, men det finnes ikke lenger noe for masterstudentene. Jeg synes det vil være veldig fint å få til noe som kan samle alle de internasjonale studentene, sier hun.

Starter med nyttårsfeiring!

Det vanlige Treffpunktet til Røde Kors Ung holdes vanligvis på en lørdag, på tidlig ettermiddagstid. Da pleier det å komme mellom 10 og 25 ungdommer. Det første student-Treffpunktet blir torsdag 22. februar, og da får Weihua oppfylt sitt store ønske om en kinesisk nyttårsfeiring:

– 22. februar er midt mellom kinesisk nyttår og lanternefestivalen, så vi kommer til å ha litt elementer fra begge deler. Det kommer til å bli veldig kjekt, lover han.

Kinesisk nyttår faller for øvrig i år på 10. februar. Da går vi ut av harens år og inn i dragens år.