Første stopp på turen var hos industrigiganten I P Huse, som blant annet er verdensledende med design og produksjon av hydrauliske vinsjer til ankerhåndteringsfartøy. Her ble lokallaget tatt imot på den aller beste måte, og to hyggelige firmarepresentanter informerte om hva de egentlig holder på med. Lydhøre og interesserte medlemmer fikk også ta en titt innom de gedigne industrihallene. Et eksklusivt besøk til I P Huse sitt eget museum (åpnet i 2009) var også noe som ble satt pris på.

Her et glimt fra en av hallene til I P Huse, til høyre med hvit genser står leder Hilde Hovik. Foto: Per Rich Hunstad

Lokalt alibi

Klubbens eget medlem, Borge Otterlei, er født og oppvokst på Fjørtoft, og han sørget for gode historier fra sitt barndomsparadis. Spesielt var det skikkelig svung over historiene fra årene som elev på den tidligere grunnskolen, historier som virkelig løftet humøret i gruppa.

Imidlertid litt tvilsomt om sannhetsgestalten til alle historiene holder mål, selv om den godeste Borge holdt fast på at alt han fortalte var korrekt.

- Er en historie av den gode typen er den alltid sann, sa han.

Presseveteranene i Møre og Romsdal er ledet av Hilde Hovik, med seg i styret har hun Gunnhild Sætre (nestleder), Jan Ove Steffensen (kasserer) og Petter Sandvik (styremedlem). Borge Otterlei er revisor. Ved årsskiftet var det registrert 40 betalende medlemmer, som betyr at lokallaget er det største av norske presseveteranlag. I utgangspunktet blir det forsøkt med medlemsmøter en gang i måneden.