– Det var helt uventa og ganske sjokkerende, uttaler daglig leder i Ålesund Data, Roar Pedersen, etter å ha kommet hjem fra Sophos’ årlige partnersamling i London. Det var der den lokale databedriften fikk prisen «Nordics Outstanding Partner of The Year» for sitt arbeid med datasikkerhet.

I denne sammenhengen betyr «Nordics» Norden pluss Baltikum, opplyser Pedersen. Videre kan han fortelle at Sophos har rundt 500 samarbeidspartnere i Europa, og at brorparten av dem holder til i Norden og Baltikum.

– Det er utrolig stort for et lite selskap som oss å vinne denne prisen i konkurranse med så mange andre bedrifter. Mange av dem er jo også veldig mye større enn oss, så dette er en enorm anerkjennelse av det arbeidet vi gjør, sier han.

Pionerer

Sophos er et britisk programvareselskap som utvikler maskinvare som skal ivareta datasikkerhet. Ålesund Data har vært Sophos-partner i over ti år og fikk prisen for sitt pionerarbeid innen datasikkerhet. I begrunnelsen for prisen legges det særlig vekt på at Ålesund Data har vært tidlig ute med å utvikle nytenkende og komplette sikkerhetsløsninger.

– Dette gir oss en god bekreftelse på at vi har gjort de rette valgene. Vi satser mye på utdannelse og sertifisering av våre ansatte, slik at vi har kunnskapen som trengs for å skape gode sikkerhetsløsninger for kundene våre, forteller Pedersen.

Skip og helse

Ålesund Data har kunder over hele Sunnmøre og etter hvert også i Romsdal, men har særlig spesialisert seg på datasikkerhet til sjøs og i helsevesenet. Satsinga på den maritime industrien innebærer at de 20 ansatte opererer over store deler av verden ut fra kontoret i Ålesund.

Utenom hjembyen har Ålesund Data også et kontor i Polen:

– Det var en av våre ansatte som fant kjærligheten i Polen og starta opp ei avdeling der. Utover det har vi foreløpig ikke planer om å opprette avdelinger andre steder. Filosofien vår har alltid vært å vokse sakte og ta ett steg om gangen, sier Roar Pedersen med et smil.