Det blir gratis inngang på veldedighetskonserten som Soulsisters inviterer til lørdag 6. april. I stedet oppfordres publikum til å gi et valgfritt beløp til Kirkens SOS Møre og Romsdal og Frelsesarmeens varmestue.

Den musikalske menyen for kvelden følger i stor grad suksessoppskriften fra i høst, da Soulsisters inviterte med seg ministorbandet Kick&Go, Velledalskoret og vokalist Svein André Riise på konsert i Parken kulturhus. De samme artistene stiller opp denne gangen også, men uten at det blir den samme konserten av den grunn: Utvalget av låter blir nemlig annerledes. Og så blir det altså ingen billettpris å betale denne gangen – men plass i salen må reserveres på forhånd.

Her ser vi rundt halvparten av Kick&Go (fra Good Vibez-konserten) Foto: Pål-André Måseidvåg / Pamfoto

Kirkens SOS og Varmestua

Bakgrunnen for at de har valgt Kirkens SOS Møre og Romsdal og Frelesesarmeens varmestue til å motta pengene som kommer inn i forbindelse med veldedighetskonserten, forklarer soulsister Eva Svinø slik:

– Et av medlemmene i Soulsisters, Ingeborg Singsdal, jobber i Kirkens SOS, så da ble det veldig naturlig å ta dem med. Og så er vi alle sammen veldig glade i Varmestua!

I stedet for å ta en billettpris og sende inntektene videre, har de altså valgt å ha gratis inngang og la folk gi det de føler blir rett for dem:

– Vi vet at det er mange som sliter med økonomien for tida, så da synes vi det er bedre at folk kan gi det de synes de har råd til. Og om man ikke har mulighet til å gi noe akkurat nå, så kan man vente og gjøre det seinere, sier Eva.

Velledalskoret med dirigent Solveig Håvik (fra Good Vibez-konserten) Foto: Pål-André Måseidvåg / Pamfoto

Variert musikalsk meny

Til tross for navnet, er Soulsisters en sanggruppe som synger og behersker en rekke ulike sjangre. De lover derfor en variert musikalsk meny under konserten – inkludert en hemmelig overraskelse som ikke blir avslørt før på konserten. De sju sjelesøstrene vil få solid musikalsk oppbacking av en blåserrekke med Kåre Nymark jr, Peter Wergeni og Håvard Funderud, samt Børre Dalhaug på trommer, Lars Øverås på bass, Ketil Strand på gitar og Jan Gunnar Åkre på tangenter.

Kick&Go er et ministorband som utelukkende spiller låter av bandet Chicago. De har 15 instrumentalister og to vokalister og er leda av Odd Fossum:

– Vi har hele 25 Chicago-låter på repertoaret, og denne gangen blir det et anna utvalg enn sist, garanterer Odd.

Svein André Riise blir med som gjestesanger også denne gangen. Foto: Pål-André Måseidvåg / Pamfoto

– Noe for enhver

Veldedighetskonserten har blitt mulig takka være generøse sponsorer. Bidraga derfra dekker blant anna utgifter til leie av lokale, lydtekniker og lønn til de profesjonelle musikerne som bidrar.

Omtrent halvparten av setene i Parken kulturhus er allerede reservert, og Eva Svinø og Odd Fossum legger ikke skjul på at de håper kulturhuset blir smekkfulle denne dagen:

– Det blir et veldig variert program og garantert noe som vil falle i smak for alle, lover de.

Eva Kristin Svinø fra Soulsisters og Odd Fossum fra Kick&Go. Foto: Kenneth Kamp