Både Andrea og Victoria går andre året på salg- og servicelinja på Akademiet og synes det virker gøy å jobbe innenfor salg. Derfor passet det perfekt for begge å velge salg- og service.

– Det er ei veldig fin studielinje hvis man interesserer seg for salg og slikt. Siden vi begge gjør det, så virket det helt perfekt for oss. I tillegg tror vi mulighetene for jobb senere er ganske store, sier Victoria og Andrea.

Drømmer om å bli eiendomsmeglere

Siden de begge er på sitt andre år på salg- og service, måtte de søke praksisplass i begynnelsen av skoleåret. De to 17-åringene forteller at de tok kontakt med flere arbeidsplasser om det var mulig å få praksis der, men at EIE eiendomsmegling responderte veldig raskt etter at de tok kontakt.

– Her var de veldig positive til å ha oss på praksis. Vi ringte og spurte og fikk melding dagen etterpå om at vi hadde fått plass. Det var veldig gøy, smiler de to jentene.

– Jeg har i hvert fall alltid hatt lyst til å bli eiendomsmegler, så da er det perfekt med praksisplass her, legger Andrea til.

– For min del står det mellom advokat og eiendomsmegler. Jeg vet ikke helt enda, men nå får jeg prøve og se hvordan en meglerhverdag er. Så får jeg se om det er noe for meg, men så langt virker det veldig positivt, sier Victoria.

Får god innsikt i bransjen

Nå som Andrea og Victoria har fått praksisplass hos EIE, skal de ha fast praksis hver onsdag ut skoleåret. Ettersom arbeidsplassen har strenge retningslinjer, er det begrensa hvor mye arbeid de har lov til å gjøre, men uansett får de nyttig innsikt i meglerbransjen gjennom observasjon.

– Det er spennende. Arbeidsoppgavene våre innebærer mye kontorarbeid og andre enkle oppgaver. Ellers er det mye observasjon, men vi lærer mye om hvordan en eiendomsmegler jobber. Vi lærer noe nytt hver dag, tar med oss mye kunnskap og får nyttig innsikt i bransjen. Vi gleder oss hver uke til å ha praksis på onsdager, forteller Andrea og Victoria.

Daglig leder i EIE eiendomsmegling, Albert Eltvik Øien, flankert av praktikantene Andrea Nogva Ulla (t.v.) og Victoria Reiakvam (t.h.). Foto: Kristian Moe

Høster skryt og lovord

Daglig leder i EIE eiendomsmegling, Albert Eltvik Øien, opplyser at dette er første gangen de har tatt inn elever til praksisplass. Han forteller videre at de to jentene var svært proaktive og engasjerte, og at det var en av grunnene til at de bestemte seg for å gi dem praksisplass.

– Da de tok kontakt tenkte vi at dette er to jenter som vi ønsker å se hva de er gode for. I tillegg nevnte de at de hadde et ønske om å bli meglere når de ble eldre, så da tenkte vi at et tilbud om praksisplass her ville være en fin inngang for dem til å se hvordan en megler jobber, sier Eltvik Øien, som skryter av de to 17-åringene etter de første ukene hos EIE.

– De har stått til forventningene og vel så det. De er flinke og fortsetter å være proaktive. Med en praksisplass er det begrenset hva man kan gjøre av arbeidsoppgaver, så det blir mye enkle kontoroppgaver og observasjon. Men de utfører oppgavene sine effektivt, spør hele tiden om det er noe de kan gjøre og er veldig gode å ha her, roser han.

Samtidig utelukker han ikke at EIE kommer til å ta inn elever på praksisplass også i framtida.

– Hvis det fortsetter å gå så bra som det har gjort til nå, er vi absolutt åpne for å ta inn flere elever i framtida. De er en god ressurs å ha, og vi får et yngre perspektiv på ting som kan hjelpe oss også, poengterer Albert Eltvik Øien.