Hvordan er det å bli senterleder for Ålesund Storsenter, og hva ser du frem til med jobben?

Først og fremst er det ekstremt kjekt og lærerikt, men selvfølgelig også litt skummelt. Heldigvis har jeg mange flinke og hjelpsomme kollegaer rundt meg. Vi er et godt team på jobb og dette gjør det ekstra kjekt. Ellers er det utrolig givende å få møte masse flinke folk hver dag gjennom jobben, og jeg får gjøre mye forskjellig. Jeg har også en del ansvar for utleie av lokaler, noe jeg synes er veldig lærerikt og spennende. Så jeg har en veldig variert jobbhverdag og dette passer meg perfekt.

Hva er du mest opptatt av nå?

Akkurat nå er det mye jobb med å komme inn i alle de nye oppgavene. Men som jeg sa, er det veldig kjekt og da gjør det ingenting at det tar store deler av dagen. Nå handler det om å komme seg ordentlig inn i jobben og få litt rutiner på alt.

Hva bruker du fritida di på?

På fritida er jeg mye sammen med familie og venner. Det er kanskje et litt enkelt svar, men det er jo sant. [Latter] Og så er jeg veldig glad i å bruke naturen her på Sunnmøre, gå turer og trene.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Oi! Det første jeg kommer på ... jeg vet ikke om det er den største kulturelle opplevelsen min, men jeg var på opera på Nordfjordeid for ei stund tilbake, noe som var en helt ny opplevelse. Det var fascinerende og litt spesielt, men de på scenen var kjempeflinke. Ellers har jeg vært på en del konserter her i området og andre steder.

Hvilken bok ligger på nattbordet ditt?

Skal jeg være helt ærlig er jeg ikke veldig glad i å lese bøker, selv om jeg skulle ønske at jeg var det. Men jeg liker veldig godt å høre på podkaster, og det finnes mye forskjellig å velge i. NRK Oppdatert er en veldig kjekk podkast å høre på. Man ofte leser saker i aviser eller media som fremstilles litt komplekst, men i NRK Oppdatert forklarer de ting enkelt og i korte trekk, slik at man får en bedre forståelse av disse sakene.

Favorittmusikk?

Jeg hører egentlig på alt mulig. Det kommer litt an på dagsforma, men jeg er veldig glad i popmusikk, som for eksempel Astrid S. Ellers er jeg glad i gode gamle slagere. Jeg har ei Spotify-liste som heter «Oldie but Goldie» og der finnes alt mulig. Jeg hører også mye på klassisk pianomusikk eller lignende når jeg sitter og jobber. Jeg sitter ofte med headset hvis jeg skal konsentrere meg, og da har jeg instrumentalmusikk på ørene. Dette gjorde jeg også da jeg studerte, og det fungerte ekstremt bra.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Viss jeg skal koble av så liker jeg å se på «død-TV» eller reality. Ellers er jeg veldig glad i action, spenning og selvfølgelig romantiske komedier. Jeg er ikke veldig fan av gamle «kjoleserier». Favorittserien min gjennom tidene må nok være White Collar, som jeg har sett x antall ganger.

Favorittmat?

Det finnes ekstremt mye god mat, men mamma lager ofte en torskerett med chillismør og bacon, og det må nok være livretten min. Utenom det så er jeg veldig glad i taco, det slår aldri feil.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

Jeg bruker telefonen min ekstremt mye i jobbsammenheng og sikkert mer enn jeg burde på fritiden. Mange av mine venner bor utenbys, og da bruker vi Messenger for å kommunisere og holde kontakten, så jeg vil kanskje holde en knapp på denne appen.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Jeg er ikke veldig politisk aktiv, men holder meg oppdatert på det som skjer i verden og i nærområdet. Det er jo mye jeg kunne sagt som jeg bryr meg om, men god skolegang og oppfølging av barn og unge er spesielt viktig for meg. At man forstår at barn har forskjellig utvikling, at de fra tidlig av får en trygg plass hvor de blir sett og at de har lærere rundt seg som forstår at barn lærer i forskjellig tempo. Det skulle kanskje vært mer fokus på viktigheten av tidlig skolegang. For alle er ulike.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Etter å ha bodd i Oslo, der kollektivtilbudet er ekstremt bra, må jeg si at Ålesund har en lang vei å gå. Det kan helt klart bli mye bedre.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Det er mye å være fornøyd med i Ålesund. Naturen og omgivelsene rundt oss er helt fantastisk. Det er alltid like kjekt å ta med seg folk som ikke er fra Ålesund og vise frem hvor flott det er her. Det er definitivt finest når været er bra, men det er også sjarmerende når det er ruskevær og man opplever naturkreftene. I tillegg må jeg si at det er veldig inspirerende å se hvor mange flinke folk som jobber for å skape liv i byen. En god kombinasjon av nydelig natur og mange inspirerende folk.

Hva gjør du om ti år?

Om ti år er jeg blitt 35 år. Da håper jeg at jeg har funnet meg en snill og god kjæreste, har fått meg hund og kanskje jeg også har fått en kul liten unge. Jeg håper også jeg har en jobb jeg trives i og er tilfreds med. Kjenner jeg meg selv rett er jeg hvert fall i Ålesund – jeg er veldig glad i Ålesund.

Hva ville du gjort om du fikk ti millioner kroner?

Det smarte er vel å si at jeg ville investert dem, så jeg ville i alle fall kjøpt meg en leilighet i Ålesund. Jeg ville helt klart vært raus med mine to søstre og gitt dem en god slump. Så ville jeg tatt med meg familien på en fin ferie, og jeg ville sikkert vært litt raus med meg selv også. Ikke minst ville jeg gitt penger til en god sak og hjulpet noen som virkelig trenger det. Det er dessverre mange som trenger økonomisk hjelp i disse dager, og det er trist å tenke på at mange i vårt nærmiljø må be om økonomisk hjelp for å kunne handle inn til jul. Det er viktig å tenke på at alle monner drar.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Her er det mye å velge i, men jeg er veldig avhengig av telefonen, så kanskje den. Den har jo åpnet dørene for å kunne ha kontakt på tvers av alle kontinenter.

Favorittreisemål?

Jeg er veldig glad i å reise. Både til små plasser og store byer. Men jeg har veldig mange gode minner fra Frankrike. Der var vi ofte da jeg var liten og dit vil jeg alltid tilbake. Gjerne til sørkysten. Villefranche-sur-Mer er nok en av favorittplassene mine i Frankrike.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Språk. Jeg skulle virkelig ønske at jeg var bedre i forskjellige språk. Det er praktisk å kunne det og jeg synes det er fascinerende å høre folk som er gode i språk.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Jeg har sikkert veldig mye unødvendig, men jeg prøver å være flink til å bruke alt jeg har. Men jeg ryddet her om dagen og da fant jeg en «fidget spinner» som jeg kjøpte for noen år siden nå det var så populært – jeg må nok si den.

Hva gjør du for miljøet?

Jeg tror de fleste av oss kunne gjort mye mer for miljøet enn det vi gjør, men jeg prøver å være «en god borger» som bidrar. Jeg kildesorterer og prøver å gjenbruke. I tillegg kjøper og selger jeg brukt, når jeg kan. Det er viktig å være bevisst og tenke at alt man gjør er med på å gjøre en forskjell.

Hva er meninga med livet?

For min del gir det meg ekstremt mye å være rundt familie og venner som gjør meg glad og støtter meg. Meninga med livet er nok å omgås mennesker som bygger meg opp og gir meg energi. Og å sørge for at de rundt meg har det bra.