AaFK Fortuna hadde tidligere spilt to kamper mot Hønefoss på AKA Arena. Begge endte med tap. Denne gangen skulle det heller ikke skje på forsøk nummer tre.

Slurvete

Åpningen på kampen var forholdsvis grei fra AaFK Fortuna selv om det var hjemmelaget som hadde mest ballen. Det ble derimot lite sjanser ut av det, men utover i omgangen tok Hønefoss mer og mer over, og det var derfor ikke ufortjent at Emilie Finnevolden headet inn 1–0.

Fra AaFK Fortunas side var det lite som stemte i eget spill. Det ble mye balltap på midtbanen og de slet med å etablere sitt vanlige og solide spill. Planen var å utnytte bakrommet ved å spille mer direkte, men det meste av spillet ble med altfor korte, lange baller, som resulterte i mange brudd imot og mye defensiv jobbing.

Offensivt ble det dermed skapt relativt lite fra den til vanlige dødelige angrepsrekka bestående av Maria Herdel Pedersen, Karna Solskjær og Guro Hammer Røn.

Det ble rett og slett for mye slurv, og tangotrøyene maktet ikke å få satt opp sine farlige spillere rettvendt.

Bortdømt

Selv om prestasjonen var langt under pari, og det ble skapt lite sjanser fra gjestene, så ble de i første omgang snytt for en soleklar straffe. En Hønefoss-spiller fikk ballen i hånda, som var i en unaturlig posisjon, men til stor frustrasjon vinket dommeren spillet videre.

Helle Olsen Rindal og resten av AaFK Fortuna var mildt sagt misfornøyde med dommeren i kampen mot Hønefoss, og det med god grunn Foto: Kristian Moe

Dommerens prestasjon var generelt sett veldig lite å skryte av. Linja hun la seg på var fryktelig lav og hun blåste frispark for den minste ting. I tillegg til å overse straffesituasjonen, var dømminga også skremmende lite konsekvent, der de aller fleste 50/50-situasjoner ble dømt i favør av Hønefoss.

Rett og slett forferdelig svak dømming kampen gjennom.