– Endelig! Dere på Hessa må være noen av de flinkeste i landet til å si fra! starta ordføreren talen sin med da hun torsdag deltok på markeringa for at det endelig er klart for å sette i gang arbeidet med nye Hessa skole.

– Før jeg ble ordfører, var jeg lærer, og en periode var jeg hovedverneombud for lærerne i Ålesund. Den aller første oppgava jeg hadde da, var her på Hessa skole! Derfor er det ekstra morsomt at min siste oppgave som ordfører, blir å sette i gang arbeidet med å bygge nye Hessa skole, sa ordføreren, blant anna.

Elevene ved Hessa skole synger mot slutten av feiringa. (Se video lenger ned i saka.) Foto: Kenneth Kamp

Før ordførerens tale hadde Kenneth Vedlog fra entreprenøren Consto AS sagt noen ord. Han kunne fortelle at planen egentlig var å starte rivinga av det første bygget etter sommerferien, men at det nå ser ut som de kan komme i gang allerede i løpet av sommeren.

Byggetida for den nye skolen er beregna til 1,5 år, slik at elevene skal kunne flytte inn tidlig i 2025. Da begynner man å rive resten av den gamle skolen, der det skal etableres en stor lekeplass.

– Vi har fått i oppdrag av rektor å lage verdens beste skole, og det skal det bli! lova Kenneth Vedlog.

«-Endelig!» Ordføreren uttrykte glede over at hun kan avslutte sin ordførerperiode med å sette i gang bygginga av nye Hessa skole. Foto: Kenneth Kamp
Ordføreren og spaden. Det ble bare et liksom-spadetak – men den nye skolen skal bli virkelig! Foto: Kenneth Kamp