Svorte er dobbel norgesmester for vinkelnere, både 2023 og 2024, og har jobbet som Head sommelier i Speilsalen hos Britannia siden april 2021. Nå har han sagt opp for å jobbe fulltid med champagne i Oslo.

– Tiden hos Britannia har vært helt fantastisk. Jeg har vært veldig heldig som har fått jobbe med så mange dyktige mennesker og er utrolig stolt over den utviklingen vi har hatt i restauranten i løpet av disse årene, forteller Svorte.

Han blir nå Product & sales manager hos Remuage by Moestue. Selskapet ble etablert i 2021 og skal importere høykvalitets champagne til Norge. Selskapet eies 100 prosent av Moestue Grape Selections.

– Champagne er min favorittregion og den jeg har brukt mest tid på å studere, så det å få lov til å dykke enda dypere i dette distriktet og få jobbe tett med produsentene som lager disse fascinerende vinene, er en fantastisk mulighet for meg. Nå kommer jeg inn i starten av et nytt prosjekt og får lov til å være med å forme det, og det er jeg veldig takknemlig for å få lov til å gjøre, forteller han til Vinplus.

– En viktig del av min oppgave blir ellers å spre informasjon og kunnskap om champagne, så jeg kommer også til å jobbe med å skape innhold, smakinger, arrangementer, turer og mye mer, avslutter Svorte.