Siden slutten av 90-tallet har musikaloppsetning vært en årlig tradisjon ved skolen, men det er første gang musikaloppsetningen av Fame blir satt opp her.

Foto: Catherine Bradley Hessen

Elevene har jobbet med musikalen, som bygger på 80-tallsfilmen med samme navn, i fem uker før torsdagens premiere.

– Det er elever og lærere ved 10.-trinnet ved skolen som setter opp musikalen, forteller Catherine Bradley Hessen, sosiallærer ved Giske ungdomsskole.

Martinus Hoel Alnes. Foto: Catherine Bradley Hessen

– Alle skuespillerne må gjennom en audition og elevene deles inn i ulike grupper basert på hva de ønsker gjøre: skuespillere, lyd/lys, dans, musikk/band, PR, kulisse og kostyme/sminke, sier hun videre.

f. v.: Sarah Linnea Øverlid Gidske, Guro Sæther, Sander Roald Wiig, Ole Jørgen Horgen Foto: Catherine Bradley Hessen

Fulle hus

I løpet av denne uka spilles hele fire forestillinger: To forestillinger på dagtid, der det inviteres elever på 7.-trinnet fra alle barneskolene i kommunen og ungdomsskoleelever på 8. og 9. trinn. Det spilles også to forestillinger på kveldstid, der foreldre, besteforeldre og andre som ønsker det, kan få med seg forestillingen. Skuespillerne er delt i to grupper, og spiller dermed to forestillinger hver.

– På forestillingen torsdag kveld var det rett og slett så fullt at vi måtte inn med ei ekstra stolrad. Selvsagt godkjent av Giske brannvesen, avslutter en både stolt og svært så fornøyd Catherine Bradley Hessen.

Henrik Vågen. Foto: Catherine Bradley Hessen
Linn Alexis Holen. Foto: Catherine Bradley Hessen
Johannes Stenerud Vik. Foto: Catherine Bradley Hessen