– Selv om Vardesenteret ikke åpner før til høsten, ønsker vi å gi dagens pasienter et tilbud. Nå åpner vi mini-Vardesenteret to dager i uka. Her vil kreftrammede møte frivillige og likepersoner til en samtale, eller bare en kopp kaffe, forteller Tom Anders Stenbro, distriktsleder Kreftforeningen Midt-Norge.

Foajeen i kreftbygget har gått gjennom en liten «bli-ny-dag». Grønne planter og nye plakatvegger, skal prøve å gi et inntrykk av hvordan det vil bli på et fullskala-Vardesenter.

Vardesenteret er et samarbeid mellom Helse Møre og Romsdal HF og Kreftforeningen. I påvente av det faktiske Vardesenteret prøver nå aktørene å gi pasienter og pårørende en liten forsmak på hva som vil komme.

– Vi håper at dette vil gi de besøkende et inntrykk av hvordan det vil bli i det nybygde Vardesenteret, fortsetter Stenbro.

Kurt Myrvang sammen med Tom Anders Stenbro, distriktssjef i kreftforeningen.

Frivillige til stede

Tirsdag og torsdag hver uke møter du frivillige fra Kreftforeningen på mini-Vardesenteret.

– Jeg har vært kreftsyk selv. Og nå synes jeg det er godt å hjelpe andre og kunne gi noe tilbake. Jeg savnet informasjon og hjelp da jeg gikk til behandling for noen år siden, sier Kurt Myrvang, som har vært frivillig i flere år. Selv trente han mye på Pusterommet da han var syk.

– Jeg vet hvor viktig der er at nye og gamle pasienter møter hverandre og treffer likesinnede, sier han.

De frivillige er helt avgjørende for hvordan det er på Vardesenteret. Det er de som skaper den varme gode atmosfæren og det er de som ønsker de besøkende velkommen. Mini-Vardesenteret er driftet av frivillige.

– Vi er overveldet over engasjementet fra de frivillige, det allerede mange som vil bidra og bruke av sin tid til å være til stede. Men vi vil trenge enda flere når vi åpner til høsten, så det er bare å melde interesse allerede nå, oppfordrer Stenbro.

Travel vår

Det første spadetaket på tomta til Vardesenteret, er planlagt 1. april.

– Dette har jeg ventet på så lenge. Jeg gleder meg enormt! Med mini-Vardesenteret på plass, så er vi et steg nærmere det faktiske bygget. Dette senteret vil gi kreftpasientene et helhetligtilbud, utover den medisinske behandlingen, sier Jorun Bøyum leder for Klinikk for kreftbehandling og rehabilitering i Helse Møre og Romsdal.