Hva blir den største forskjellen fra gamle til nye Kolvikbakken ungdomsskole ?

At vi får store og fine fysiske rammer, gode fellesarealer og unike muligheter for praktisk-estetiske fag, med egne saler for metallsløyd, tresløyd, keramikk, tegning, kunst og håndverk og musikk – og en Black Box for teater.

Hva er du mest opptatt av nå?

Å komme til rette i det nye skolebygget og få ting til å fungere.

Hva bruker du fritida di på?

Fotball. Jeg er lagleder og assistenttrener for G14-laget til Herd. Ellers er jeg egentlig glad i å gå på fjellet, men en dårlig rygg gjør at det blir altfor lite av dét, dessverre.

Hva er den største kulturelle opplevelsen din?

Det tror jeg må bli U2 på Valle Hovin i ’93. Og så hadde jeg en veldig fin opplevelse på Norway Cup sammen med guttene mine nå i sommer – det er jo kultur, det også!

Hvilken bok ligger på nattbordet?

Generelt er jeg glad i krim, og for tida holder jeg på med «18 grader minus» av den svenske forfatteren Stefan Ahnhem. Det er ei bok som har litt til felles med Harry Hole-bøkene til Jo Nesbø og med bøkene til svenske Lars Kepler.

Favorittmusikk?

Jeg er ganske altetende, og på spillelista mi har jeg alt fra klassisk til indie og rock. U2 er et band jeg alltid har vært glad i, og jeg har alt de har gitt ut. Et band jeg dessverre gikk glipp av konsert med da de var i Bergen i sommer, er Imagine Dragons. Ellers er jeg generelt glad i norsk musikk, og Sondre Justad er en stor favoritt.

Hva ser du på TV og strømmetjenester?

Sport og serier, mest krim. I det siste har jeg sett en del på den svenske krimserien Beck.

Favorittmat?

Pasta – i ulike varianter, som pasta carbonara eller lasagne.

Hvilken app ville du ikke klart deg uten?

De jeg bruker mest, er nok NRK Nyheter og TV2 Sport.

Hva er den viktigste politiske saken for deg?

Tildeling til skolene og til barn og unge. Det er viktig at kommunene legger til rette for god skoledrift og god, tilpassa opplæring.

Er du fornøyd med kollektivtilbudet der du bor?

Nei. Det skulle vært bedre, med flere avganger. For dem som bor på Åse-sida er tilbudet langt bedre enn for oss på Lerstad-sida. Jeg er spent på om det kommer til å bli bedre nå etter 22. august når vi skal begynne å betale bompenger.

Hva er du mest fornøyd med på hjemplassen din?

Jeg kommer fra Bergen, som jo er en fantastisk flott by og det beste stedet å være når det er fint vær … Men Ålesund er også en nydelig by, som dessuten har Sunnmørsalpene og den vakre naturen ellers.

Hva gjør du om ti år?

Forhåpentlig er jeg fortsatt fysisk og mentalt oppegående, er engasjert og i full jobb. Så får vi se om jeg fortsatt er her eller et anna sted.

Hva ville du ha gjort om du fikk ti millioner kroner?

Det hadde blitt en forsiktig bruk. Jeg hadde nok satt av litt penger til mine barn, og så hadde jeg fått gjort den siste oppussinga på huset vårt.

Hva er den beste oppfinnelsen gjennom tidene?

Det første som faller meg inn, er hjulet.

Hva er ditt favorittreisemål?

Jeg er glad i å reise til Spania og har vært der flere ganger. Det jeg liker, er klimaet – at det er varmt og fint – og at maten og kulturen er tiltalende. Nå i sommer var jeg så heldig å få reist til Italia, og det var også veldig fint.

Hva kunne du tenke deg å lære?

Det er mye. Men jeg kunne i alle fall ha tenkt meg å lære å spille gitar – og flere språk. Gjerne spansk. Jeg kan litt turistspansk, men det hadde vært fint å kunne språket ordentlig.

Hva er det mest unødvendige du eier?

Det var vanskelig … Jeg har helt sikkert mye unødvending, men hva som er mest unødvendig … Kanskje et minidrivhus som jeg kjøpte for å dyrke grønnsaker på kjøkkenet. Det har stått uåpna i boden i 15 år. Men jeg håper jo at jeg skal begynne å bruke det en gang!

Hva gjør du for miljøet?

Der kunne jeg gjort mer. Men jeg prøver i hvert fall å være bevisst på kildesortering og vann- og strømforbruk.

Hva er meninga med livet?

Å leve slik at man skaper gode opplevelser både for seg selv og de som er rundt en – både de som er i nære relasjoner og mer generelt i samfunnet. Dessuten må vi tenke på å legge til rette for de neste generasjonene.