– Først skal de gjennom en periode med tilvenning og trenger fred og ro, før de kan få for mye besøk, forteller Judith Damm, avdelingsleder ved Borgund Dyreklubb.

Dyreklubben kom for ei tid tilbake over ei annonse i sosiale medier, der det var to griser som så etter et nytt sted å bo.

– Vi hadde rett og slett griseflaks som fikk tak i disse to gledessprederne! Ei skikkelig nyttårsgave, sier hun.

Judith Damm, Steve Rodger Hirschmeier, skoleeleven Silje og Monika Lesniewska-Krysia, alle strålende fornøyde med den nye tilveksten til dyreklubben. Foto: Borgund Dyreklubb

Hva skal grisene hete?

Dyreklubben har planene klare for når tilvenningsperioden er over:

– Vi planlegger å invitere skolene i Ålesund til en navnekonkurranse, men først må grisene finne seg ordentlig til rette og bli trygge i sine nye omgivelser.

Slutt på råningen

Ifølge Store norske leksikon er en råne et ukastrerte hanndyr av arten svin. Alle hanngriser som ikke skal bli nye avlsråner, kastreres som smågris. Også disse to nye byguttene måtte gjennom denne operasjonen.

En svært så fornøyd veterinær Ole Frøland, etter at jobben var gjort. Her sammen med dyrepleier Elina Vågenes. Begge fra Ålesund dyreklinikk & dyresykehus. Foto: Borgund Dyreklubb