I disse lokalene har Frøken Frøland startet interiøravdeling. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Siden den gang har Frøkna nesten blitt en institusjon for mange ålesundsdamer. Jeg har selv overhørt en av Norges mest profilerte, kvinnelige artister, som både bor i og kommer fra Oslo, slå til med følgende uttalelse:

– Det er to steder jeg bare må besøke hver gang jeg er i Ålesund: Fjellstua og Frøken Frøland. Slett ingen dårlig attest det, fra noen som er vant med utvalget i hovedstaden.

På begge sider av gata

De siste årene har Rigmor drevet Frøken Frøland sammen med datteren Ragnhild, og nå har de åpnet en ny avdeling rett over gata.

– Vi har den siste tiden også hatt litt interiør i butikken på andre siden, men har svært begrenset med plass der. Så da denne anledningen bød seg, rett over gata, slo vi til og åpnet en egen avdeling for interiør.

I starten er tanken at denne skal være åpen kun tre dager i uka.

– I første omgang vil vi holde åpent tirsdag, onsdag og torsdag. Men vil folk inn på dager når døra her er låst, ordner vi det fra butikken på andre siden, forsikrer Rigmor.

Frøken Frøland på begge sider av gata. Foto: Kåre Stig Nøstdal

Denne uka vil hun imidlertid holde åpent også fredag.

– På åpningsdagene har jeg besøk fra Nerås Naturverksted. Marianne, som er blomsterdekoratør, har tatt med seg noen varer og er her på besøk, forteller Rigmor.

– Planen vår er nemlig å også bruke disse lokalene til noen kundearrangement og visninger, avslutter Rigmor Vestre.

Rigmor Vestre og Marianne Hestenes. Foto: Anne S. B.Trandal