Yachten «Neninka» har ligget ved kai i Ålesund siden onsdag, men like over midnatt, natt til fredag, fikk den besøk av yachten «Invictus».

Når du ser de to store luksusyachtene liggende etter hverandre kan en jo få en bitteliten følelse av å være i Nice, i hvert fall sidene solen skinner og det er varmt og fint her i Ålesund. Den ene vinner på lengde og den andre på høyde, men begge er et ganske imponerende syn.

Det er ikke kjent hva yachtene gjør i Ålesund og da AESby prøvde å snakke med noen folka om bord fredag formiddag var det ingen som ville uttale seg.

«Neninka» Foto: Anne Solveig Berge Trandal
«Neninka» Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Amerikanske og meksikansk eiere

Eiernen av «Neninka» er den meksikanske milliardæren Carlos Hank Rhon (75). Han er bankier og forretningsmann. Yachten har en lengde på 68 meter og er 12 meter bred.

«Neninka» kom til Ålesund fra Geiranger og har også vært innom Oslo, Stavanger og Bergen på sitt Norgesbesøk.

VG skrev om yachten, da den besøkte Oslo i slutten av mai.

I følge VG «Neninka» har den en en bruttotonnasje på 1518 tonn og er registrert for 14 gjester og har et crew på 16. marsjfarten er oppgitt til å være 17 knop. Den ble bygget i 2019 ved det nederlandske verftet Amels og har Ifølge superyachtfan.com kostet den drøyt 870 millioner..

«Invictus» Foto: Anne Solveig Berge Trandal
«Invictus» Foto: Anne Solveig Berge Trandal

Dette er ikke første byen luksusyachtene besøker sammen. I begynnelsen av juni lå begge til kai i Stavanger, ifølge Stavanger Aftenblad.

«Invictus» kom fra Kaupanger og har hatt en liten oppankring utenfor Urke før den kom til Ålesund. Den har også vært innom Bergen og Stavanger.

«Invictus» har en lengde på 65,5 meter og er 13 meter bred og har seks dekk, den skal ha plass til 12 gjester og mannskap på 22 personer. «Invictus» er på 1943 bruttotonn (BT), som er et volummål på størrelsen til et skip.

Ifølge Stavanger Aftenblad er det den Los Angeles-baserte forretningsmannen Rick Caruso eier av «Invictus». Caruso stilte i fjor til valg for å bli borgermester i Los Angeles, men ble slått av Karen Bass, som ble første kvinnelige borgermester i byen.

Begge yachtene er registret på Cayman Island, ifølge vesselfinder.com.

Foto: Anne Solveig Berge Trandal

En kan bli din

«Invictus» ble levert fra yachtverftet Delta Marine i Seattle i 2013, og om du har noen ekstra milliarder i lommeboka kan den bli din for den nette sum av 100 millioner amerikanske dollar. Altså i overkant av 1,1 milliard norske kroner.

«Neninka» er ifølge superyachtfan.com for øyeblikket ikke tilgjengelig for utleie og den er heller ikke registrert på noen salgslister.

Du kan følge «Neninkas» bevegelse her.

Du kan følge «Invictus» bevegelser her.

Foto: Anne Solveig Berge Trandal