Johnsen har skrevet under på en kontrakt som gjelder for den inneværende, og de to kommende sesongene.

– Christian Johnsen er et navn vi tidlig siktet oss inn mot og som vi har hatt stor tro på i prosessen frem mot den endelige ansettelsen, sier administrerende direktør Ronny Stokke i en pressemelding.

– Han er en ambisiøs ledertype med stor arbeidskapasitet og fotballfaglig tyngde. I prosessen frem mot ansettelse har han fremstått som svært lidenskapelig, sulten og gitt klart uttrykk for at han ser på Aalesunds Fotballklubb som en ekstremt spennende klubb å få være med på å utvikle videre, legger Stokke til.

Grundig prosess

– Supportere, samarbeidspartnere, byen og regionen fortjener at vi gjør en grundig jobb og ikke tar forhastede avgjørelser når retningen for Aalesunds Fotballklubbs fremtid skal stakes ut, fortsetter AaFKs administrerende direktør.

– Prosessen med å finne en ny hovedtrener har derfor tatt tid og den har vært solid og grundig forankret i klubbens sportsplan. Flere sterke kandidater har vært oppe til vurdering og Christian Johnsen er den av kandidatene klubben mener passer aller best i rollen som hovedtrener i den fasen laget er inne i nå, hvor en trenger poeng og resultater umiddelbart, og i de neste fasene på veien videre mot de målene klubben har satt for fremtiden, går det videre frem av pressemeldinga.

– Johnsen har blitt omtalt som «Mr Raufoss» etter en rekke suksessrike år i klubben, både som spiller og trener. Han representerer en tydelig spillestil med et offensivt «mindset». Han har fått mye ut av lite i Raufoss og har oppnådd gode resultater gjennom en fremoverrettet 4-3-3-fotball. Han har også vist at han er dyktig til å skape en god treningskultur og til å utvikle enkeltspillere, heter det i pressemeldinga.

Christian Johnsen tiltrer som hovedtrener med umiddelbar virkning, og vil lede laget i kamp for første gang hjemme mot Rosenborg 2. juli.