– Totalt sett blir det en ekstremt skuffende opplevelse, fordi vi er godt forberedt og leverer i bunn og grunn en veldig sterk første omgang. Spesielt de første 35 minuttene er vi mye bedre enn Tromsø uten at vi skaper noe. Måten vi slipper inn målene på og at vi ikke makter mer i andre omgang er hovedsakelig grunnen til at vi taper. Det blir personlige feil og dårlige involveringer som gjør at vi lar Tromsø få score på oss, og det er fryktelig unødvendig, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo etter kampen.

0–3-tapet gjør at AaFK Fortuna har gått to kamper på rad uten å score. Det bekymrer Fagermo.

– Det er bekymringsverdig. Vi scoret sju på de to foregående og har to kamper på rad uten mål nå. Det skal sies at vi har møtt Kolbotn og Tromsø som er to gjerrige lag, så det er ingen panikk i seg selv. Men det er mer bekymringsverdig i dag at vi ikke skaper noe, mener han.

Havnet under

De første minuttene av toppkampen mot TIL 2020 var relativt jevne, men AaFK Fortuna fikk ganske raskt et klart overtak. Gjestene presset frem feil og vant ballen høyt ved flere anledninger, uten at det resulterte i målsjanser.

Akkurat det kampbildet fortsatte i store deler av første omgang, men dessverre klarte ikke AaFK Fortuna å utnytte de gode offensive situasjonene de havnet i flere ganger eller sette Ingvild Villa på noen prøver.

Presset vedvarte en stund, men det var TIL 2020 som skulle få kampens første ordentlig store sjanse. Vertene kombinerte seg flott fremover i banen og fant til slutt Ina Birkelund inne i feltet. Vingen kom ganske alene med Michaela Moran, men satte ballen utenfor den borte stolpen.

En sjansefattig og jevn omgang så ut til å ende målløst, men to minutter før pause sprakk nullen. Nok en gang spilte TIL 2020 seg gjennom og fant Birkelund i god scoringsposisjon for andre gang. Denne gangen gjorde hun ingen feil og sendte hjemmelaget i ledelsen, og TIL 2020 kunne gå til pause med 1–0.

AaFK Fortuna-kaptein Mette Muri spilte sin 200. kamp for klubben. Den endte med en kjempenedtur. Foto: Kristian Moe

Stolpetreff

Andre omgang startet lovende for AaFK Fortuna som jaktet en utligning. Fortsatt uteble de helt store sjansene, på tross av at presset mot TIL 2020-målet var der. Dessverre kom det ganske lite ut av angrepene og vertene forsvarte seg godt.

Etter en liten periode med trykk, fikk AaFK Fortuna en stor sjanse, og var svært nære ved å utligne. Et innlegg fra høyre gikk gjennom feltet og helt motsatt til Maria Herdel Pedersen. Dansken prøvde å curle ballen i lengste og forsøket hadde god retning, men ballen smalt i stolpen og ut bak en sjanseløs Ingvild Villa. Heller ikke på returen ble det uttelling da Nora Harnes Håheim fikk fyrt av, men skuddet gikk rett i blokka.

Personlige feil

Jakten på utligning fortsatte for AaFK Fortuna, men de klarte ikke å bryte ned et godt TIL 2020-lag. Frustrasjonen bygde seg og gjestene ble mer og mer utålmodige.

Det siste kvarteret satte de alle kluter til og sto høyt for å få en scoring, men ble straffet etter 77 minutter. En lang ball fremover ble feilberegnet av Sofie Riis som endte Ardita Iseni spilt alene gjennom mot Michaela Moran. Den amerikanske sisteskansen reddet det første forsøket på glimrende vis, men returen gikk rett tilbake til Iseni, som fikk en enkel oppgave med å doble ledelsen.

Og fem minutter senere punkterte TIL 2020 kampen for godt. Denne gangen var det Vilde Bratland som utnyttet en feil i AaFK Fortuna-forsvaret og satte ballen sikkert i mål bak Moran, og sørget for tre poeng til TIL 2020, som med seieren også går forbi AaFK Fortuna på tabellen.