Reisen med Hotel Noreg starta da Janne var 22 år gammel. Da hadde hun allerede vært innom en sommerjobb hos Storfjord Høgfjellshotell og en jobb i bar på Hotel Union Geiranger. Hotel Noreg hadde egentlig utlyst en stilling som selskapsservitør, men siden hun hadde litt erfaring fra jobb i bar, ville Janne jobbe i bar på Hotel Noreg også.

– Heldigvis trengte de folk i baren også, så da begynte jeg der, ler hun.

Janne i Rica Plaza-uniform høsten 1995. Foto: Privat

Mange roller og nye utfordringer

Etter en stund ble dansebaren på hotellet stengt av, og Janne gikk over til å jobbe på pub. Der ble hun værende i 10 år, med både dagvakter og kveldsvakter. Etter hvert ble også puben stengt ned, og i 2009 startet Janne som nattevakt i resepsjonen.

– Det passet meg bra fordi jeg kjente mye folk i byen og følte jeg hadde god kontroll på oppgavene. Det var derfor ingen problem for meg å ta på meg ansvaret for hotellet på natta, forteller Janne.

Jobben som nattevakt i resepsjonen innebar også noen friuker innimellom. Men Janne tok seg ikke fri i disse ukene. Isteden brukte hun friukene sine på hotellet som husøkonom.

– Jeg hadde hele uker fri, men syntes det var kjedelig å gå hjemme. Da jobbet jeg i to avdelinger på hotellet i en periode, smiler hun.

I 2016 sluttet hun i stillingen som nattevakt, og ble husøkonom på Hotel Noreg med ansvar for alle de 111 rommene på hotellet.

– Jeg har ansvar for renhold og at alt er på plass. I tillegg er det viktig at det er nok folk her hver dag, så jeg setter opp vaktlister også. Jeg er også ansvarlig for å bestille tøy og passe på at vi har utstyr til å drifte hotellet, forteller Janne.

Det høres ut som en stressende hverdag?

– Det kan være ganske stressende fordi vi kan ikke legge fra oss ting til dagen etter. Alt må være klart til gjestene kommer, så av og til må det gå veldig fort. Men jeg vil si jeg har ganske god kontroll, sier hun med et smil.

Janne har gått gjennom døra til Hotel Noreg utallige ganger, og synes det alltid er like kjekt hver gang. Foto: Kristian Moe

Urenska eller renska reker?

I løpet av 36 år på Hotel Noreg har Janne fått opplevd litt av hvert. Hun forteller at hun har meglet med folk, trøstet folk, og at hun en gang til og med måtte bistå med gjenopplivning – som for øvrig gikk bra. Hun har også blitt kjent med mange folk, så tiden på Hotel Noreg har langt ifra vært kjedelig. Med så mange år på samme arbeidsplass, måtte vi spørre Janne om hun hadde en episode eller et minne hun husker ekstra godt fra de 36 årene på Hotel Noreg. Det hadde hun naturligvis.

– Da jeg jobbet i dansebaren og på puben hadde vi en del stamgjester som ofte kom innom. Mange av dem var fiskere eller rekefiskere, som vi brukte mye tid på og ble kjent med. Da de kom innom pleide de å fylle opp fryseren med fisk og reker. En gang var det en rekekaptein som ropte til meg: «Vil du ha renska eller urenska reker med meg, Janne?» Jeg visste ikke hva jeg skulle svare, men det endte hvert fall med at han tok taxi til båten og kom tilbake med både renska og urenska reker, humrer Janne.

Hun trekker også frem den tida hun jobbet i bar og fikk eksperimentere og mikse drinker selv.

– Det synes jeg kunne være ganske kreativt. Av og til mikset vi drinker som vi lagde selv, og det var veldig artig. Og så var det alltid stamgjester som likte å prøve noe nytt, mimrer hun.

Et bilde av Janne fra en oktoberfest på Naboen pub, den tidligere puben på Hotel Noreg. Foto: Privat

Ingen planer om å slutte

Selv etter så lang tid på samme arbeidsplass har Janne heller ingen planer om å slutte.

– Det har vært nye utfordringer hele tiden og jeg har lært noe nytt selv om jeg har blitt værende på samme huset hele tiden. Jeg har ingen planer om å slutte, og man skal ikke se bort ifra at jeg er her til jeg blir pensjonist. Jeg trives veldig godt og det er alltid kjekt å komme gjennom døra på Hotel Noreg, forsikrer hun om.