Generalprøven mot Grei er den første treningskampen AaFK Fortuna spilte mot et annet 1. divisjonslag, og ville dermed gi gode svar før serieåpningen mot Kolbotn.

Og kampen startet bra for AaFK Fortuna, som for anledningen spilte 3–5–2. Etter 20 minutter sendte Guro Hammer Røn laget i føringen, og like før pause doblet Karna Solskjær ledelsen for tangotrøyene. Dermed sto det 2–0 til AaFK Fortuna halvveis.

Nora Harnes Håheim fikk æren av å sette inn kampens siste scoring fra straffemerket. Foto: Kristian Moe

I andre omgang fortsatte AaFK Fortuna å presse på, og fikk betalt igjen drøye fem minutter etter pause da nysigneringen Linn Huseby la på til 3–0.

Utover i kampen ble det gjort en del spillerbytter, og AaFK Fortuna begynte å rote litt mer. Likevel skulle det komme en scoring til, denne gang ved Nora Harnes Håheim som fastsatte sluttresultatet til 4–0.

AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo var fornøyd med mye av det han fikk se av laget sitt i generalprøven mot Grei. Foto: Kristian Moe

– Vi er steinsolide i første omgang, og burde leda med 4–5 mål etter 20 minutter. Vi spiller god fotball og kommer til fryktelig mange målsjanser, men brenner mange også. Vi fortsetter med det samme i begynnelsen av andre omgang, men utover begynner vi å rote mye. De siste 25 minuttene er jeg ikke fornøyd med, oppsummerer AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo.

Er dere i rute til seriestarten neste helg?

– Ja, det vil jeg si. Vi vinner 4–0 borte mot en divisjonskollega, skaper mange sjanser og slipper til bare én målsjanse imot, mener Fagermo, som også bekrefter at 3–5–2 vil være denne sesongens utgangspunkt for AaFK Fortuna.

– Vi har flere alternativer, så vi må ikke spille 3–5–2 hele tiden. Men det er den formasjonen vi har jobbet mest med i år, avslutter han.