Arrangementet var en del av bankens 200-års jubileum, og var en dag fylt med artige aktiviteter for barna. På programmet var det DJ, ansiktsmaling, tur med Eliasbåten, trylleshow og opptreden fra Ålesund sportsdrill. Gratisarrangementet ble avsluttet med konsert med eMMa – lillesøstera til artisttvillingene Marcus og Martinus – som i år opptrådte på VG-lista.

– Gratis arrangement med gratis mat og drikke, samt et flott program, trekker folk her på Sunnmøre, og jeg overdriver nok ikke om jeg sier vi hadde opptil 2.000 personer innom festivalområdet, sier banksjef for personmarked i Sparebanken Vest i Ålesund, Eirik Vartdal.

– Det hele toppet seg når Pride-toget gikk forbi i alle regnbuens farger, og når eMMa gikk på scenen som mange barn og unge gledet seg ekstra til! Det at hele «sankten» kunne synge bursdagssang til henne var også veldig gøy, legger han til.

Barn og unge koste seg under konserten med eMMa, som avsluttet Barnas Superfestival. Foto: Jonas Aagaard, Screen Story
St. Olavs plass var stappfull av folk. Foto: Jonas Aagaard, Screen Story

Delte ut gavemidler

I tillegg til aktivitetene og konserten med eMMA, delte Sparebanken Vest Ålesund gavemidler til flere organisasjoner som behøver finansiell støtte. Følgende organisasjoner mottok støtte: Ålesund sportsdrill (20 000 kroner), Pride Ålesund (30 000 kroner), Fontenehuset (50 000 kroner), Demenskoret Ålesund (80 000 kroner), Aggregat kunstfellesskap (50 000 kroner), Nørvøy ungdomskorps (50 000 kroner), Ålesund Kyokushin karateklubb (30 000 kroner) og Åsemulen maraton (40 000 kroner).

– Dette er det viktigste og gøyeste vi kan gjøre som bank, og det å ha denne muligheten er helt fantastisk, sier Eirik Vartdal.

Mange organisasjoner mottok støtte fra Sparebanken Vest. Foto: Jonas Aagaard, Screen Story
Foto: Jonas Aagaard, Screen Story