– Vi vil vise fram et bredt spekter av biler fra hele landet, de eldste fra 1920-årene og de yngste mer moderen. Alle bilene har det til felles at de har spesielle egenskaper eller på en eller annen måte har fått stor oppmerksomhet, sier ”general” for Midt Norsk Motorshow, Ronny Håbet.

Helgen 29. og 30. april inviterer han og Moldestuket alle bilinteresserte til en bilfest som det vil lukte svidd gummi av.

Også i år blir det mye fint å oppleve i Sparebanken Møre Arena. I 2018 var 3000 mennesker inne for å se på spesielle biler. (Foto: Privat) Foto: privat

Startet 2002

Moldesluket er en mer enn 20 år gammel klubb i Molde med rundt 30 medlemmer, kvinner og menn, som er over middels interessert i biler. ”Stuket” er til forklaring for ikke-innvidde, biler som ligger lavt på vegen og har store felger. Det kjennetegner også bilene til medlemmer i Moldesluket. Ønsket har hele tiden vært å samle venner med samme bilinteresse, uavhengig av bilmerke eller land bilene kommer fra. Klubben har arrangert flere bilshow rundt om i landet, og sist det var et lignende arrangement i Ålesund var i 2018.

Rundt 150 veteran og spesielle nyere biler blir å se i Sparebanken Møre Arena 29. og 30. april. Bilde fra 2018. (Foto: Privat) Foto: privat

Stor pågang

– Mange har som mål å bli ferdig med å pusse opp bilene sine, slik at de kan presenteres på denne utstillinga. Vi har stor pågang fra hele landet av bilentusiaster som vil vise fram bilene sine, men vi må si nei til mange. Vi går ofte aktivt ut og inviterer eiere av biler vi mener flere vil ha interesse av å se, sier ”generalen”, som også kan love lokale biler.

– Hva er det som er så interessant med biler?

Samler generasjoner

– Det er en flott hobby som samler ulike generasjoner. Når vi snakker om bil viskes aldersgrensene ut. Det er også et veldig positivt miljø der alle blir godtatt, sier Håbet som opplever at interessen er like stor blant de yngste som de eldste.

Selv har Håbet ikke mindre enn 30 ulike biler, og alle er samlet i en tusen kvadratmeter stor hall, et tidligere industrilokale som han har kjøpt. Der samles klubbmedlemmene til sosial og faglig prat. Og til mekking.

– Hva sier madammen til en slik altoppslukende interesse?

– Hun er like interessert som meg. Da går det bra, smiler Håbet, som håper mange benytter muligheten til å se på spesielle biler når portene åpnes i Sparebanken Møre Arena, siste helga i april. I 2018 var 3.000 mennesker innenfor portene.

Foto: privat