For første gang siden 2019 kunne NTNU i Ålesund avholde en ordentlig immatrikuleringsseremoni for alle de nye studentene foran starten på et nytt studieår. Grunnet pandemi og restriksjoner har seremonien enten utgått eller blitt gjennomført i redusert skala, men mandag fikk de nye studentene en varm velkomst på Campus Ålesund før studieåret 2023–2024.

– Det er kjempestort. Det er første gang for meg og første gang på fire år at vi får gjort det på denne måten, så det er en gledens dag, smilte viserektor ved NTNU i Ålesund, Anne-Lise Sagen Major.

Viserektoren ser også fram til å følge studentene gjennom kommende studieår, som blir hennes første i rollen som viserektor.

– Det blir veldig spennende og jeg gleder meg til å følge studentene fra studiestart til de er ferdige, sier hun.

Mange studenter utenfor NTNU. Foto: Kristian Moe
Viserektor ved NTNU i Ålesund, Anne-Lise Sagen Major, var glad for at universitetet kunne gi studentene en skikkelig velkomst igjen. Foto: Kristian Moe

Også lederen av Studentparlamentet, Henrik Vorkinn, var begeistret over å ta fatt på et nytt studieår.

– Det er absolutt en spennende dag og en dag mange har gledet seg til. Vi er veldig fornøyde med dagen og vi gleder oss masse. Det er stas å komme inn på NTNU, og det kan bli litt varierende og spennende, at ting er litt nytt. Og for mange begynner man på et nytt kapittel og tar et nytt steg i livet, sier han.

Leder for Studentparlamentet, Henrik Vorkinn. Foto: Kristian Moe

Studentene ble ønsket velkommen med en høytidelig prosesjon inn til seremonien, før prorektor for utdanning ved NTNU, Marit Reitan holdt tale. Deretter fikk de videohilsen fra statsminister Jonas Gahr Støre, før viserektor Anne-Lise Sagen Major inntok talerstolen. Avslutningsvis ble det underholdning, samt taler fra Studentparlamentet, Velferdsutvalg og Fadderledere.

Det ble spilt musikk under prosesjonen. Foto: Kristian Moe
Marit Reitan, prorektor for utdanning ved NTNU, var første taler ut. Foto: Kristian Moe