På en fin lørdag var Blindheim klar for festfotball. Det var en fin innmarsj med NM-hymnen over speakeranlegget, og dagens speaker var Øystein Lunde og han hadde kontroll på tidsskjema i kampen.

Innmarsj. Foto: Oline Trandal

Etter en litt rotete åpning hvor det ble litt sjanser begge veier, satte Julia Lervåg standarden etter at hun puttet sin første av tre scoringer, 18 minutter ut i kampen.

Eira Kristiansen fulgte fint opp og økte til 2-0 etter et flott «innlegg» som dalte helt i motsatt hjørne. Enda enklere å score på direkten tenkte hun.

3–0 til pause. Foto: Anne Trandal

Julie Frantsen bidro sterkt på tredje scoring ved et flott frispark som gikk i tverrliggeren og ned på strek. Julia Lervåg var igjen frampå og sikret scoring for Blindheim.

Julie Frantsen fulgte opp med enda et frispark etter pausen. Denne gangen satte hun ballen direkte i krysset, og sjefssupporter, Andreas Vegsund, kunne konstatere elektrisk stemning på tribunen, melder klubben.

Julie Frantsen satt ballen direkte i krysset etter frispark og det sto 4–0 til Blindheim. Foto: Anne Trandal

Den femte scoringen var en frekkis i boksen av Julia Lervåg som snappet ballen fra et «sovende» forsvar og keeper og satte ballen kontant i mål.

Kampens sjette mål ble enda en fulltreffer, satt inn av kaptein Emma Aarset Svendsen.

På slutten av kampen var det litt trøbbel i forsvaret til Blindheim og Byåsen fikk satt inn ett trøstemål, før de satte kursen hjemover til Trondheim.

Kampen endte 6–1 til Blindheim og de er videre i NM J16 Telenor Cup.

Kampen endet 6–1 til Blindheim og det ble jubel da dommeren blåste av kampen. Foto: Anne Trandal

Blindheim IL aldri har kommet lengre i NM med tre jentelag videre, da både J16, J19 og damelaget nå har sikret avansement. Neste uke reiser de på treningsleir til Tyrkia og etter påske er de klart for seriestart.

Startelleveren

Keeper: Marlina Østrem Vartdal,

Midtstoppere: Malin Hanken Blindheim, Emma Aarset Svendsen,

Høyreback: Alva Jansson, Venstreback: Eline Kaldhusdal Solibakke,

Anker: Julie Kobbevik Frantsen,

Indreløpere: Martine Rusten Flesjå og Nellie Skodje-Vaage,

Venstre kant: Julia Lervåg, Høyre kant: Eira Kristiansen,

Spiss: Ine Maria Nybø-Storstein.

Innbyttere: Viktoria Giske Dalen, Anna Sandnes, Emilie Strømme Fiskerstrand, Linnea Mølsæter, Maja Ami Knudsen Moi

Herd er også med

Herd J16 er også videre i turneringen og spiller sin kamp i samme kvalikrunde borte mot Charlottenlund i Trondheim 27. april.

Aesby gjør for ordens skyld oppmerksom på at journalist i denne saken har en datter som er i prosess for overgang til Blindheim J16.