Plassen i 1. divisjon var reddet for lenge siden, og AaFK Fortuna har dermed hatt lite å spille om sånn sett. Likevel har de hatt et ønske om å havne så høyt oppe på tabellen som mulig.

Mot et Amazon Grimstad i desperat seiersjakt som kjempet for å unngå nedrykk, gjennomførte AaFK Fortuna en ganske grei prestasjon, men det ble bare nesten for tangotrøyene.

Sjanser begge veier

Spillemessig var det relativt jevnt og begge lag hadde ballen en god del hver. Dermed fikk man se begge lagene gå i angrep om hverandre og det ble skapt sjanser begge veier.

For AaFK Fortuna holdt hjemmelagets forsvar å score selvmål, men ballen smalt i stolpen bak keeper Marie Aspenes. Ellers hadde Karna Solskjær et par store sjanser, og bortelaget kom i mange lovende angrepsposisjoner, men dessverre ble de ikke utnyttet godt nok og det ble bare nesten.

I motsatt ende var det også farlig ved flere anledninger. Amazon Grimstad hadde også et skudd i tverrliggeren, og i tillegg flere store sjanser, stort sett fra dødballer og lange innkast. Det var også på den måten scoringen kom da Emma Beckett sendte sørlendingene i ledelsen.

Grei prestasjon

Prestasjonsmessig var det egentlig en ganske grei prestasjon fra AaFK Fortuna. De hadde mye bra spill og kom seg i mange gode posisjoner offensivt. De turte også å spille sitt eget spill og lyktes ofte med det.

Spillet resulterte i flere store sjanser og enda flere nestenmuligheter. Defensivt sto forsvaret også godt imot, selv om det ble skummelt noen ganger. AaFK Fortuna holdt godt unna, sto opp i duellene, klarerte det meste og fikk satt inn de nødvendige taklingene. Dessverre glapp det på en dødball, som viste seg å bli avgjørende denne gangen. Dermed endte det med et småsurt 0–1-tap.

Takk for alt, Natalie!

Kampen mot Amazon Grimstad var også den siste til Natalie Granvang Nilsen. Midtbanespilleren forlater klubben etter sesongen og fikk bære kapteinsbindet i sin siste kamp. Vel fortjent!

I løpet av sin tid i klubben har Granvang Nilsen vært en strålende bidragsyter for AaFK Fortuna. Hun ble toppscorer i 2. divisjon forrige sesong, og har bidratt med målpoeng, rutine, kvalitet og eleganse på banen. Utenfor banen har hun også vært viktig for at laget har tatt store steg og totalt sett prestert meget bra i sin første sesong i 1. divisjon på mange år.

Natalie Granvang Nilsen fikk bære kapteinsbindet i sin siste kamp for AaFK Fortuna. Foto: Kristian Moe

Hun blir et stort tap for klubben foran neste sesong. Derfor vil undertegnende benytte anledningen til å takke Natalie for alt hun har gjort både på og utenfor banen, og ønske lykke til videre. Tusen takk for alt Natalie! Du vil bli savnet!