Seniorgruppa er et tilbud for de som er rundt 60+, og som har et ønske om å være sosial aktiv. Gruppa har ingen øvre eller nedre aldersgrense, og går på turer til ulike turmål rundt om på Sunnmøre på dagtid. Disse turene kan variere i vanskelighetsgrad og lengde, fra korte og enkle turer til turer som er mer krevende.

Årets turprogram er intet unntak. Seniorgruppa har lagt opp til totalt 14 spennende turmål fra midten av april til slutten av september. Turene gjennomføres annenhver torsdag.

– Det er turlederne som har planlagt alle disse turene. De gjør dette på frivillig basis på fritida for å gjøre noe for andre, forteller Tone Drabløs i DNT Sunnmøre.

– Noen turer kan fremstå litt enkle, mens andre er litt mer krevende. I forkant kan man lese om de ulike turene og deretter vurdere om man ønsker å være med eller ikke. Seniorgruppa er åpen for alle, sier leder i Seniorgruppa, Gullbjørg Helle.

Her er Seniorgruppa på tur til Giske. Foto: Edel Baardseth

Overnattingsturer og dagsturer

I turprogrammet for 2023, finner man enkle turer som til Hatlaåsen, men også mer krevende toppturer til blant annet Urkeegga i Ørsta. I tillegg er det lagt opp til en overnattingstur, samt den årlige storturen med to overnattinger.

– Overnattingsturen vår i år går til Patchellhytta. Da går vi inn, koser oss og har sosialt samvær på kvelden, før vi går igjen dagen etter. Også pleier vi alltid å ha en to-dagers overnattingstur, og i år går den til Høvringen, opplyser turlederne i Seniorgruppa.

Seniorgruppa på tur til Daurmålsfjellet i Norddal i fjor. Foto: Edel Baardseth

Kjekt på tur

Litt av poenget med turene til Seniorgruppa er at det skal både være turmål i nærområdet, men også turer andre steder. Siden gruppa er ment for alle, er det heller ikke meningen å gå lengst eller raskest. Turlederne mener at det aller viktigste er å ha det kjekt på tur, sammen.

– Det er veldig sosialt og det er viktig for oss. Vi går alltid i samla tropp og alle skal med. Vi får pest oss litt også, men det absolutt viktigste er at vi får være ute i naturen sammen med andre på tur, som synes det er kjekt å være på tur, poengterer de.

Seniortur til Reindalseter i juli 2022. Foto: Edel Baardseth