Sobra scene er et av Ålesunds eldste kulturhus og var frem byens hovedscene for sang og musikk frem til 1998. I juli startet arbeidet med å rive den ikoniske scenen og oppgradere den til en ny og oppdatert scene. Etter mange dugnadstimer og mye tenking, er den nye scenen ferdig og klar til åpning.

– Det føles utrolig godt å være ferdig for dette har tatt tid. Vi har designet alt selv og kommet på egne løsninger for at scenen skulle være best mulig til slutt. Vi er veldig fornøyde med slik det har blitt. Vi har fått tilpasset scenen til lydanlegget, og den står i stil med resten av dette verneverdige lokalet, sier kulturleder for Sobra scene, Åsmund Kleivenes.

Kulturleder for Sobra scene, Åsmund Kleivenes, er veldig fornøyd med at nye Sobra scene endelig er ferdig, og gleder seg voldsomt til åpningskonserten torsdag kveld. Foto: Kristian Moe

Åpningskonsert

Allerede i morgen, torsdag, får nye Sobra scene testet seg. Da er det nemlig duket for åpningskonsert med selveste Marius Neset. Den velkjente jazzsaksofonisten kommer til Ålesund og Sobra scene – midt under europaturneen sin – sammen med tangentmann Elliot Galvin, bassist Conor Chaplin og slagverker Anton Eger, for å innvie den nye scenen.

– Det er helt fantastisk at han kommer hit til scenen vår og vi gleder oss skikkelig. Det kommer til å bli stort og eksplosivt, og vi får satt både lydanlegg og rom på en ordentlig prøve. I tillegg er det skyhøyt nivå på musikken han skal fremføre, så vi har enorme forventninger, sier Kleivenes svært entusiastisk.

Kulturlederen kommer samtidig med en klar oppfordring til alle ålesundere.

– Liker du jazz eller vil begynne å like jazz, er Sobra scene stedet å være i morgen kveld. Det er ikke tvil engang. Publikum må bare ta turen, fastslår Åsmund Kleivenes.

Litt rigging gjenstår, men nye Sobra scene er klar for morgendagens åpningskonsert med Marius Neset. Foto: Kristian Moe