Halvparten av medlemmene i drilltroppen til Åse skolekorps deltok på den nasjonale konkurransen Stavdrill Askøy. Troppen har 28 medlemmer i alderen 6 til 18 år, og 14 av dem ble med på turen sørover.

Turen til Askøy, like utenfor Bergen, er en tradisjon for drilltroppen til Åse skolekorps og noe de trener til og gleder seg til hele året, går det fram av en e-post. I år deltok de i grenene onebaton, kortprogram, solo, par og tropp.

Troppen fra Åse tok medalje i alle grenene de stilte i og endte opp med hele elleve gull, fem sølv og tre bronse.

Trass i utfordrende treningsforhold i gymsalen på Åse skole, der det både er for liten plass og vanskelig å få nok treningstid, så er motivasjonen og innsatsen på topp. Men det store ønsket er å få bedre tilgang til trening i hall, meldes det videre.

Hovedtrener er Synne Hansen Nygård.

Ella Mathilde Berge Nordhaug og Ella Heltne tok sølv i par og gull i tropp i klassa pre-teen. Foto: Eyvind Drønnesund
Gjengen fra Åse skolekorps’ drilltropp som var med til Askøy: Bak fra venstre: Ella Heltne, Lene Marie Drønnesund, Live Langlo-Heggedal, Maria Thomassen Kjerstad, Mia Humblen, Marte Eikrem Myrvoll, Ella Mathilde Berge Nordhaug. Framme fra venstre: Alexandra Vågnes, June Lervik, Martine With Stuve, Leah Hansen Nygård, Helene Olsen, Anna Eikrem Myrvoll, Mathea Hoel. Foto: Synne Hansen Nygård