– Det kan du være helt sikker på at vi skal, sier Ross Kobbeltvedt, som er daglig leder i Isdalen Green Transport, når vi spør om de skal starte i Ålesund.

Fra før driver de transporttjenesten Uber i Stavanger, Bergen og Trondheim, og nå mener de at Ålesund er det neste steget.

– Vi ser et stort potensiale i Ålesund, og gleder oss til å komme i gang, sier han.

Hva er Uber

Uber er et internasjonalt varemerke for et teknologi- og transportkonsern som blant annet organiserer persontransport og frakttjenester som en form for taxitjeneste. De er som regel billigere enn tradisjonelle taxitjenester.

Uber gjorde mobilappen sin tilgjengelig for norske byer i 2014, og frem til 2022 var persontransporttjenesten kun tilgjengelig i Oslo. Tjenesten ble også tilgjengelig i Trondheim, Bergen og Stavanger i 2022 og i Tromsø i 2023.

– For å bruke Uber, må du først laste ned Uber-appen, og ved hjelp av den bestiller du den nærmeste ledige bilen i ditt område. All betaling skjer digitalt, noe som gir en sikkerhet for både kunde og sjåfør, forteller Ross.

Starter i oktober

De har ikke bestemt tilholdssted i Ålesund enda, men planen er å ha en trygg og sosial base der sjåførene kan møtes, og der de kan være mellom turene om de ønsker.

– Vi skal være i gang i Ålesund i begynnelsen av oktober. De første månedene vil vi sende oppover sjåfører og biler fra Bergen for å sikre at det blir en god kvalitet på oppstarten. Men planen er å bygge opp Uber i Ålesund med lokale sjåfører fra nærmiljøet, som vil bli vårt team i Ålesund, forteller Kobbeltvedt.

– Hos Uber i Ålesund vil det være mulighet for å jobbe på mange måter, enten du har egen bil, vil leie bil av oss eller vil kjøre en av våre biler. Som sjåfør vil du være ansvarlig for å gi kundene våre en trygg og behagelig kjøreopplevelse, som er noe av det viktigste hos oss, avslutter Kobbeltvedt.