Etter mange år i Oslo flyttet venninnene Sandra Helsem og Julie-Anne Bjørkavåg tilbake til Ålesund. For å bli kjent med flere bestemte de seg for å starte et kor.

– Vi var giret på et nytt nettverk, ny vennegjeng og venner for livet, og siden jeg jobber i musikkbransjen og Julie-Anne har sunget i kor tidligere tenkte vi at det var en god idé, forteller Sandra Helsem.

Invitasjonen ble godt delt i sosiale medier og første infomøtet skulle være på Spjelkavik Ungdomsskole 22. oktober. Sandra og Julie-Anne visste at interessen var god og de gledet seg til å treffe alle. De hadde kjøpt inn fem flakser Farris som de tenkte ville holde.

– Mamma er assisterende rektor på skolen og hun satt på kontoret sitt den dagen vi skulle ha første møtet. Hun kiket ut på parkeringsplassen og fikk helt sjokk. Hun kom løpende ut til oss å sa: – parkeringsplassen er helt full! Jeg har måtte be folk parkere på den videregående skolen, forteller Sandra og fortsetter:

– Det kom over 90 kvinner og vi kan vel si at det ble litt for lite med de fem Farris-flaskene jeg hadde kjøpt inn, sier hun med et smil.

Nå starter det

Neste uke har koret sin første samling og da skal de også bestemme navn på koret. De starter med 90 kvinner og en mannlig dirigent.

– Målet er at dette skal bli et sted der kvinner samles og får en pause fra dagliglivet og familielivet - en pause som bare er deres. Alle som er med er i alderen 30–45 år, men vi vil jo eldes med koret så aldergrensen vil vokse med oss og målet vårt er at vi skal synge i begravelsen til hverandre, avslutter Sandra.

Rundt 90 kvinner kom på første korsamling på Spjelkavik Ungdomsskole. Her kan du også skimte de fem flaksene med Farris. Foto: privat