Etter at forrige helgs toppkamp mot Kolbotn endte 0–0, er avstanden opp til direkte opprykk fortsatt fem poeng for AaFK Fortuna. Tangotrøyene innehar fortsatt 2.-plassen som gir kvalifiseringskamp mot 9.-plassen i Toppserien, men etter at TIL 2020 slo Øvrevoll Hosle, puster nordlendingene AaFK Fortuna i nakken, bare ett poeng bak. Dermed er det svært viktige poeng som står på spill når lagene møtes på Romssa Arena søndag ettermiddag.

– Det blir nok en veldig viktig kamp. Det er en klassisk sekspoengskamp, der vi med seier kan være fire poeng foran TIL 2020 og feste et ordentlig grep om 2.-plassen, mens vi med tap blir passert på tabellen. I likhet med kampen mot Kolbotn forrige helg går vi for å vinne, men vi gjør det med en kalkulert risiko. Vi forbereder oss slik at vi skal ta tre poeng, men ett poeng er heller ikke halvgærent, sier AaFK Fortuna-trener Frode Fagermo til Nytt i Uka / AESby.

Fryktløse

Statistikken mot TIL 2020 er ikke særlig pen lesning for AaFK Fortuna. Lagene har møtt hverandre fire ganger tidligere og tre av kampene har endt med TIL 2020-seier. Bare én gang har AaFK Fortuna gått seirende ut av duellene mot laget fra Tromsø, som var i sommer da lagene sist møttes. Den gang endte det med 4–2-seier til AaFK Fortuna, mens de tre andre kampene har henholdsvis endt med 2–0, 1–0 og 2–1-seiere til TIL 2020. Tross den negative statistikken, har AaFK Fortuna hatt et spillemessig godt tak på søndagens motstander, og burde nok stått med flere poeng etter kampene mot TIL 2020.

– Det spillemessige overtaket mot TIL 2020 gjør oss optimistiske. I bortekampen i fjor var vi ekstremt dominerende og leverte på mange måter årsbeste, men tapte 0–1. Litt det samme skjedde tidligere i år da vi var der. Vi leverte en nærmest perfekt bortekamp som vi til slutt tapte ulykksalig etter to overtidsmål imot, mens vi på hjemmebane i år vant klart 4–2. Så vi kjenner på at det er en kamp mot et lag vi har et godt tak på spillemessig og ser gode muligheter. De er et fryktelig godt fotballag som vi respekterer, men vi frykter ikke å dra opp til Romssa Arena, sier Fagermo.