Etter at den mulige trusselsituasjonen ble kjent, begynte det å sirkulere falske nyhetsartikler. Der ble det blant anna hevda at flere personer hadde blitt skutt på en skole. Tirsdag kveld ble en ung person sikta for å ha framstilt og spredt disse falske nyhetene, ifølge en melding fra Møre og Romsdal politidistrikt.

Den siktede har i avhør med politiet erkjent forholdet. Det er videre tatt beslag i gjenstander som er brukt til produksjon og distribusjon av den falske nyhetsartikkelen.

Politiet påpeker at de ser alvorlig på slike falske nyheter fordi de bidrar til å skape frykt og til å øke usikkerheten om trusselsituasjonen, sier han. De presiserer at framstillinga av de falske nyehetene er en selvstendig sak som har blitt etterforsket i tilknytning til selve trusselsaken. Videre gjentar politiet at de ønsker hjelp fra publikum både til å stanse delinga av bilder knytta til trusselsaken og til stanse spredninga av de falske nyhetssakene som sirkulerer i sosiale medier.

Det var tirsdag formiddag politiet i Møre og Romsdal meldte om en pågående politiaksjon i forbindelse med en trussel mot en ikke navngitt skole i Ålesund. Det var Sunnmørsposten som først omtalte meldinga.

– Politiet er innom skolen fra tid til annen for å følge opp situasjonen og for å trygge elevene. Jeg kan ikke si noe mer nå, sa rektor Ole Reinlund ved Ålesund videregående skole til Sunnmørsposten klokka 10.20.

– I samråd med politiet vurderer vi det som trygt for elevene per nå. Vi gjør fortløpende vurderinger, sa Fagerlia-rektoren til samme avis klokka 11.30.